Ухвала
від 01.04.2024 по справі 941/206/24
ПЕТРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2024 рокусмт ПетровеСправа №: 941/206/24 Провадження № 1-в/941/56/24

Петрівський районний суд Кіровоградської області

в складі

головуючого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Петрове Кіровоградської області справу за поданням начальника державної установи «Петрівська виправна колонія (№49)» про встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Новогригорівка Миколаївського району Миколаївської області, громадянина України, мешканця АДРЕСА_1 , засудженого: 14.05.2019 року Миколаївським районним судом Миколаївської області за ч.2 ст.309, ч.4 ст.70 КК України до 11 років позбавлення волі, -

ВСТАНОВИВ:

Начальник державної установи «Петрівська виправна колонія (№49)» звернувся до суду з поданням про можливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_3 , який відбуває покарання в державній установі «Петрівська виправна колонія (№49)».

В судове засідання представник державної установи «Петрівська виправна колонія (№49)» не з`явився, подав заяву в якій подання підтримав та просив розглядати справу без його участі.

Засуджений ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, подав заяву в якій не заперечував щодо задоволення подання начальника установи та просив розглядати справу без його участі.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню зі слідуючих підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_3 засуджений: 14.05.2019 року Миколаївським районним судом Миколаївської області за ч.2 ст.309, ч.4 ст.70 КК України до 11 років позбавлення волі.

Початок строку: 14.06.2019 року. Кінець строку: 04.04.2024 року.

З 01.08.2019 року засуджений ОСОБА_3 відбуває покарання в державній установі «Петрівська виправна колонія (№49)».

За час відбування покарання засуджений ОСОБА_3 характерезується негативно, допустив дванадцять порушень порядку відбування покарання, три з яких на даний час не погашені, заохочень не має. Засуджений ОСОБА_3 не працевлаштований, до праці відноситься негативно.

Згідно п. «б» ст.3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд встановлюється щодо засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо під час відбування покарання їх поведінка свідчила, що вони вперто не бажають стати на шлях виправлення і залишаються небезпечними для суспільства.

Відповідно до п.1 ч.1, ч.4 ст.5 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд щодо осіб, зазначених у пунктах «б» і «г» статті 3 цього Закону, встановлюється в судовому засіданні одноособово суддею районного, районного у місті, міського та міськрайонного суду за місцезнаходженням установи виконання покарань за поданням начальника установи виконання покарань. У судове засідання викликається особа, щодо якої внесено подання про встановлення адміністративного нагляду, а за її клопотанням - і захисник, а також представник органу, начальник якого вніс подання.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що подання начальника державної установи «Петрівська виправна колонія (№49)» про можливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_3 , необхідно задовольнити.

Керуючись Законом України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» та ст. ст. 537, 539 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника державної установи «Петрівська виправна колонія (№49)» про можливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - задовольнити.

Встановити адміністративний нагляд терміном на 01 (один) рік відносно засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та встановити такі обмеження:

1) Зобов`язати прибувати в період з 07 години 00 хвилин до 12 години 00 хвилин 1,2,3,4 суботи кожного місяця до співробітника поліції, який проводить реєстраційну відмітку.

2) Заборонити відвідування барів, ресторанів, кафе, магазинів та інших громадських місць, де алкогольні напої реалізуються на розлив, а також вокзалів та аеропортів без відповідного дозволу на те з регіонального відділення поліції.

3) Заборонити вихід з будинку (квартири) в період з 22 години 00 хвилин до 06 години 00 хвилин.

4) Заборонити виїздити за межі пункту проживання на постійне або тимчасове перебування без письмового дозволу керівництва поліції. В разі необхідності виїздити за територію пункту проживання, піднаглядний зобов`язаний письмово попередити керівництво поліції про мету, термін, точну адресу знаходження, отримати дозвіл, маршрутний лист в якому зробити відповвідні реєстраційні відмітки.

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом 7 діб, через Петрівський районний суд Кіровоградської області, а засудженим з моменту вручення йому копії ухвали.

Суддя Петрівського районного суду

Кіровоградської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118026988
СудочинствоКримінальне
Сутьвстановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Новогригорівка Миколаївського району Миколаївської області, громадянина України, мешканця АДРЕСА_1 , засудженого: 14.05.2019 року Миколаївським районним судом Миколаївської області за ч.2 ст.309, ч.4 ст.70 КК України до 11 років позбавлення волі

Судовий реєстр по справі —941/206/24

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні