Ухвала
від 29.03.2024 по справі 642/1557/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

29.03.2024

Справа № 642/1557/24

Провадження № 1-кс/642/1039/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 березня 2024 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання дізнавача СД відділу поліції № 2 ХРУП № 3 ВП ГУНП в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №12024226260000100 від 18.03.2024 за ознаками кримінального правопорушення - проступку, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Ленінського районного суду м. Харкова звернувся дізнавач СД відділу поліції № 2 ХРУП № 3 ГУНП в Харківській області лейтенант поліції ОСОБА_5 , з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №12024226260000100 від 18.03.2024 за ознаками кримінального правопорушення - проступку, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

В обґрунтування клопотання зазначено, що17.03.2024 року до ВП № 2 ХРУП № З ГУНП в Харківській області надійшла заява від ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за фактом того, що 17.03.2024 року під час того, як останній перебував за адресою: АДРЕСА_1 , знайшов оголошення на сайті « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з приводу продажі мобільного телефону, після чого, домовившись про покупку мобільного телефону, ОСОБА_6 перевів зі своєї картки НОМЕР_1 двома платежами грошові кошти у загальній сумі 3500,00 гривень на картку НОМЕР_2 . Тим самим невідома особа, шляхом зловживання довірою заволоділа грошовими коштами заявника, чим спричинила останньому матеріальну шкоду у загальній сумі 3500,00 гривень.

Під час досудового розслідування в якості потерпілого було допитано ОСОБА_6 та встановлено, що : 17.03.2024 року під час того, як ОСОБА_6 перебував за адресою: АДРЕСА_1 , знайшов оголошення на сайті « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з приводу продажі мобільного телефону марки «ІРНОNЕ 7», та домовившись про покупку мобільного телефону, ОСОБА_6 перевів зі своєї картки НОМЕР_1 двома платежами грошові кошти у загальній сумі 3500,00 гривень на картку НОМЕР_2 , таким чином невстановлена особа, шляхом зловживання довірою, з використанням додатку, заволоділа грошовими коштами потерпілого, суму у розмірі 3500,00 гривень, після чого невстановлена особа перестала виходити на зв`язок, тим самим спричинивши матеріальну шкоду потерпілому у розмірі 3500,00 гривень.

У зв`язку із встановленими обставинами вчиненого кримінального правопорушення, виникла необхідність у отриманні інформації та копії документів в банківській установі, а саме до даних про власника карткового рахунку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » НОМЕР_2 , роздруківки з вказівкою місця, часу, дати та суми грошей, які знімались у період з 01.01.2024 року по теперішній час, документи, що подавалися особою при оформленні карткового рахунку, матеріали кредитної (банківської) справи по даному картковому рахунку; виписку руху грошових коштів по картковому рахунку в період з 01.01.2024 по теперішній час; адреси банкоматів та відділень банку, де відбувалося зняття готівки, надати фотографії особи, яка робила зняття грошових коштів з вказаного карткового рахунку у вказаний період. Дані документи перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », який розташований за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення копій документів у Харківській філії відділення ІНФОРМАЦІЯ_3 , розташованому за адресою: АДРЕСА_3 .

Таким чином, для повного та всебічного розслідування кримінального провадження, встановлення осіб, які можуть бути причетні до скоєння вищезазначеного кримінального правопорушення встановлення інших важливих обставин у кримінальному провадженні необхідно отримати документи, які містять інформацію щодо руху грошових коштів по банківському рахунку, відкритий в банківській установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »,що має доказове значення по справі, тому органу досудового розслідування необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », який розташований за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення копій документів у Харківській філії відділення ІНФОРМАЦІЯ_3 , розташованому за адресою: АДРЕСА_3 .

Слідчий та прокурор в судове засідання не прибули, подали заяву у якій просили розглянути клопотання за їх відсутністю, клопотання підтримали та просили задовольнити.

АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », належним чином повідомлено про слухання справи, у судове засідання представник не з`явився, про причини неявки суд не повідомив. За таких обставин відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України, неприбуття представників не є перешкодою для розгляду клопотання.

Суд, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Як зазначено у ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України відомості які можуть становити банківську таємницю, відноситься до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що існує обґрунтована підстава щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого та завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням, може бути виконане.

Інформація про тимчасовий доступ до якої заявлено клопотання, перебуває або може перебувати у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », з можливістю вилучення копій документів у Харківській філії відділення ІНФОРМАЦІЯ_3 , розташованому за адресою: АДРЕСА_3 та у сукупності з іншими документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; дана інформація може бути використана у якості доказів, а іншими способами встановити достовірні дані щодо зв`язку абонента неможливо.

Таким чином, вищезазначені обставини дають слідчому судді підстави для висновку про наявність передбачених ст. 132, ч. 5 ст. 163 та ч. 6 ст. 163 КПК України підстав для задоволення клопотання слідчого.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл дізнавачу сектору дізнання відділу поліції № 2 Харківського районного управління поліції № 3 Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_7 , на тимчасовий доступ до інформації, що містить банківську таємницю, з можливістю вилучення (здійснення виїмки), а саме:

1. Інформація про власника карткового рахунку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » НОМЕР_2 , роздруківки з вказівкою місця, часу, дати та суми грошей, які знімались у період з 01.01.2024 року по теперішній час, документи, що подавалися особою при оформленні карткового рахунку, матеріали кредитної (банківської) справи по даному картковому рахунку; виписку руху грошових коштів по картковому рахунку в період з 01.01.2024 по теперішній час; адреси банкоматів та відділень банку, де відбувалося зняття готівки, надати фотографії особи, яка робила зняття грошових коштів з вказаного карткового рахунку у вказаний період розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення копій документів у Харківській філії відділення ІНФОРМАЦІЯ_3 , розташованому за адресою: АДРЕСА_3 .

Всю інформацію надати в друкованому чи електронному вигляді на носіїв інформації диску CD-R чи DVD-R.

Строк дії ухвали - 2 місяці з дня її постановлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118027225
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №12024226260000100 від 18.03.2024 за ознаками кримінального правопорушення - проступку, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —642/1557/24

Ухвала від 29.03.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні