Ухвала
від 01.04.2024 по справі 348/1803/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 348/1803/23

Провадження № 22-ц/4808/659/24

Головуючий у 1 інстанції Максименко О. Ю.

Суддя-доповідач Василишин Л. В.

У Х В А Л А

01 квітня 2024 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд у складі судді Василишин Л. В., ознайомившись ізапеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Надвірнянського районного суду від 29 лютого 2024 року у справі за позовом ОСОБА_1 до російської федерації в особі Міністерства юстиції російської федерації, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Міністерство закордонних справ України, Генеральна прокуратура російської федерації, про встановлення факту та відшкодування моральної шкоди,

в с т а н о в и в:

Рішенням Надвірнянського районного суду від 29 лютого 2024 року частково задоволено позов ОСОБА_1 .

Вирішено стягнути з російської федерації на користь ОСОБА_1 моральну шкоду в розмірі 1 500 000 грн.

В іншій частині позовних вимог відмовлено.

Також вирішено питання про судові витрати.

28 березня 2024 року через систему «Електронний суд» адвокат Романко В. М. в інтересах ОСОБА_1 подав апеляційну скаргу.

Апеляційна скарга не може бути прийнята апеляційним судом до розгляду та вирішено питання про відкриття апеляційного провадження з огляду на таке.

Відповідно до вимог частини третьої статті 356 ЦПК України, апеляційна скарга підписується особою, яка її подає, або представником такої особи. До апеляційної скарги, поданої представником, повинна бути додана довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника.

Представником у суді може бути адвокат або законний представник (частини перша статті 60 ЦПК України).

Відповідно до положень статті 62 ЦПК України повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені, зокрема, довіреністю фізичної або юридичної особи. Довіреність фізичної особи повинна бути посвідчена нотаріально або, у визначених законом випадках, іншою особою. Довіреність фізичної особи, за зверненням якої прийнято рішення про надання їй безоплатної вторинної правничої допомоги, може бути посвідчена посадовою особою органу (установи), який прийняв таке рішення. Повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність».

Статтею 21 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» встановлено, що повноваження адвоката підтверджуються дорученням Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та довіреністю відповідно до вимог процесуального законодавства.

Отже, до апеляційної скарги, поданої адвокатом, який надає безоплатну вторинну правову допомогу, має бути додано дорученням Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та довіреність, що посвідчує його повноваження як представника.

На підтвердження своїх повноважень адвокат Романко В. М. надав лише доручення Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги про надання безоплатної вторинної правової допомоги ОСОБА_1 . При цьому у пункті 2 доручення зазначено, що адвокату забезпечити надання безоплатної вторинної допомоги клієнту в межах повноважень, визначених довіреністю.

Таким чином,на підтвердженняповноважень адвокатаРоманка В.М.підписувати апеляційнускаргу тапредставляти уІвано-Франківськомуапеляційному судіінтереси ОСОБА_1 до судуапеляційної інстанціїнеобхідно надатиоригінал абозавірену належнимчином копію довіреності.

Як передбаченоположеннями статті357ЦПК Українидо апеляційноїскарги,яка оформленаз порушеннямвимог,встановлених статтею356цього Кодексу,а такожподана особою,яка відповіднодо частинишостої статті14цього Кодексузобов`язана зареєструватиелектронний кабінет,але незареєструвала його,застосовуються положеннястатті 185цього Кодексу.

З огляду на наведене апеляційну скаргу необхідно залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення вказаних недоліків.

Керуючись статтями 185, 357 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішенняНадвірнянського районногосуду від29лютого 2024рокузалишити без руху. Надати заявнику строк для усунення зазначених недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

У випадку невиконання у встановлений строк вказаних вимог апеляційна скарга вважатиметься неподаною та буде повернута.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя Л. В. Василишин

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118027853
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —348/1803/23

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні