Ухвала
від 27.03.2024 по справі 127/10317/24
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/10317/24

Провадження №1-кс/127/4457/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2024 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання процесуального керівника у кримінальному провадженні прокурора Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення огляду.

Клопотання мотивовано тим, що Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №12024020000000029 від 10.01.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що до ГУНП у Вінницькій області надійшла заява від ОСОБА_4 про те, що посадові особи однієї з міських рад Вінницької області разом з афілійованими з ними суб`єктами господарської діяльності систематично вносять неправдиві відомості до офіційних документів, а саме актів приймання виконаних робіт та послуг тощо.

Факти викладені у заяві можуть свідчити про фіктивність таких підприємств та невиконанням ними умов договорів, а у зв`язку з чим неефективне використання коштів місцевого бюджету.

Так, в ході досудового розслідування, з метою з`ясування обставин, що мають істотне значення для кримінального провадження, а також для досягнення повноти, всебічності при розслідуванні даного кримінального правопорушення постановою від 11.03.2024 у кримінальному провадженні призначено судову будівельно технічну експертизу щодо встановлення переліку та фактичних обсягів робіт, які виконувались ТОВ «ЛЕОН-Ш» (код 33623460) з капітального ремонту дорожнього покриття по вулиці Братів Малогулків с. Дружне Хмільницького району Вінницької області.

Для проведення судової будівельно-технічної експертизи залучено експерта ОСОБА_5 .

На адресу Вінницької обласної прокуратури надійшло клопотання експерта ОСОБА_5 № 24-06 від 22.03.2024 щодо надання безперешкодного доступу до дорожнього покриття по вулиці Братів Малогулків с. Дружне Хмільницького району Вінницької області, а також присутність при дослідженні всіх сторін по справі (або їх законних представників) для надання роз`яснень щодо об`єкту дослідження.

Враховуючи викладене, з метою з`ясування обставин, що мають істотне значення для кримінального провадження, а також для досягнення повноти, всебічності при розслідуванні даного кримінального правопорушення, а також виконання клопотання експерта у сторони обвинувачення вбачається необхідність у проведенні огляду дорожнього покриття по вулиці Братів Малогулків с. Дружне Хмільницького району Вінницької області за участю уповноважених представників відділом з питань управління комунальною власністю Калинівської міської ради, підрядника ТОВ «ЛЕОН-Ш» (код 33623460), особа, яка здійснювала технічний нагляд, експерта ОСОБА_5 та спеціалістів.

На підставі п. 2.1. «Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень», затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 № 53/5, п. 1 розділу ІІ «Інструкції про особливості здійснення судово-експертної діяльності атестованими судовими експертами, що не працюють у державних спеціалізованих установ», затвердженої наказом Міністерства юстиції України 12.12.2011 № 3505/05, для проведення зазначеної експертизи надати дозвіл на часткове пошкодження об`єкту дослідження в розмірі необхідному для проведення експертного дослідження, а саме: відібрання зразків дорожнього покриття для проведення лабораторних досліджень.

Враховуючи вищевикладене, прокурор просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів. (ч. 3 ст. 237 КПК).

Завданнями огляду є можливість доступу спеціалістів до об`єкта дослідження для виявлення слідів та з`ясування обставин кримінального правопорушення, складення відповідного висновку.

З огляду на вищевикладене, зважаючи на необхідність всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, з метою здобуття фактичних даних, які дадуть можливість встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, слідчий суддя вважає, що клопотання обґрунтоване та наявні достатні підстави для надання дозволу на проведення огляду дорожнього покриття по вулиці Братів Малогулків с. Дружне Хмільницького району Вінницької області.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 237, 395 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання процесуального керівника у кримінальному провадженні прокурора Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл прокурору Томашпільського відділу Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області ОСОБА_6 , прокурору Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області ОСОБА_3 , прокурору Липовецького відділу Немирівської окружної прокуратури Вінницької області ОСОБА_7 за участю уповноважених представників відділу з питань управління комунальною власністю Калинівської міської ради, підрядника ТОВ «Леон-Ш» (код 33623460), особа, яка здійснювала технічний нагляд, експерта ОСОБА_5 та спеціалістів на проведення огляду дорожнього покриття по вулиці Братів Малогулків с. Дружне Хмільницького району Вінницької області, з наданням дозволу на часткове пошкодження об`єкту дослідження в розмірі необхідному для проведення експертного дослідження, а саме: відібрання зразків дорожнього покриття для проведення лабораторних досліджень.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118028718
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —127/10317/24

Ухвала від 27.03.2024

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні