Ухвала
від 19.03.2024 по справі 509/7209/23
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/7209/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 березня 2024 року. Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Гандзій Д.М.

при секретарі Задеряки Г.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в смт. Овідіополь, матеріали цивільної справи в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи ОСОБА_2 , Служби у справах дітей Дальницької сільської ради Одеського району Одеської області про усиновлення дитини,-

ВСТАНОВИВ:

30 листопада 2023 року заявник звернувся до Овідіопольського районного суду Одеської області із вищевказаною заявою в якій просила суд постановити рішення про усиновлення ним ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , змінити прізвище усиновленої ним дитини з « ОСОБА_4 » на « ОСОБА_5 », а по батькові з « ОСОБА_6 » на « ОСОБА_7 », записати його у книзі реєстрації народжень відділу реєстрації актів цивільного стану батьком усиновленої дитини.

Представниця заінтересованої особи Служби у справах дітей Дальницької сільської ради Одеського району Одеської області в судове засідання не з`явилась про дату час та місце розгляду справи була повідомлена належним чином, причини неявки суду не повідомила, однак надіслала на адресу суду клопотання в якому просила суд замінити їх на Службу у справах дітей Одеської районної військової (державної) адміністрації до компетенції яких входить розгляд заяв про надання висновку щодо усиновлення дитини.

Згідно із ч. 4 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Враховуючи, що чинним ЦПК України не передбачено залучення заінтересованої особи суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Аналогія закону й аналогія права як засоби усунення прогалин у законодавстві передбачені ст. 8 ЦК і ч. 8 ст. 8 Цивільного процесуального кодексу (ЦПК) України. У разі відсутності закону, який регулює спірні відносини, суд застосовує закон, який регулює подібні відносини, а за відсутності такого суд виходить із загальних засад і змісту законодавства України.

Враховуючи, що рішення по даній справі у разі задоволення заяви може вплинути на права та обов`язки Одеської районної державної (військової) адміністрації Одеської області, як органу опіки та піклування (ЄДРПОУ: 44010662, адреса: 65032, м. Одеса, пр.т. Шевченка, 4), а тому суд вважає за необхідне залучити їх до участі у справі в якості заінтересованої особи.

Керуючись ст.ст. 53, 294 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у розгляді заяви в якості заінтересованої особи: Одеську районну державну (військову) адміністрацію Одеської області, як орган опіки та піклування (ЄДРПОУ: 44010662, адреса: 65032, м. Одеса, пр.т. Шевченка, 4).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М. Гандзій

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118028936
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дитини

Судовий реєстр по справі —509/7209/23

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні