Ухвала
від 01.04.2024 по справі 677/529/24
КРАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Красилівський районний суд Хмельницької області

Справа № 677/529/24

У Х В А Л А

01.04.2024 м.Красилів

Суддя Красилівського районного суду Хмельницької області Вознюк Р.В., розглянувши матеріали справи № 677/529/24 за позовною заявою, поданою 28.03.2024 року адвокатом Берегуляк Оксаною Вікторівною, яка діє в інтересах ОСОБА_1 на підставі договору про надання правової допомоги № 24/01 від 24.01.2022 року, про скасування державної реєстрації земельної ділянки,-

в с т а н о в и в:

28.03.2024 року від представника ОСОБА_1 - адвоката Берегуляк О.В. надійшла позовна заява про скасування державної реєстрації земельної ділянки, у якій адвокат Берегуляк О.В., посилаючись на положення ст. 193 ЦПК України щодо права відповідача подати зустрічний позов у строк для подання відзиву, серед іншого, вказала, що в провадженні Красилівського районного суду Хмельницької області знаходиться справа № 677/1633/21 за позовом фермерського господарства «Дон-2005» до ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, Красилівської міської ради Хмельницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю «Мрія Фармінг Полісся», про витребування земельної ділянки з незаконного володіння, скасування державної реєстрації, та враховуючи обставини справи № 677/1633/21, ОСОБА_1 вважає за необхідне подати зустрічний позов у даній справі.

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, виходячи з такого.

За правилами цивільного процесуального законодавства України позовна заява за формою та змістом повинна відповідати вимогам статей 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України (надалі - ЦПК України).

Згідно з п 2 ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи,

Відповідно до ч. 1 ст. 42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Подана позовна заява не відповідає вимогам ч. 1 ст. 42 та п 2 ч.3 ст. 175 ЦПК України, оскільки у ній не конкретизований статус учасників справи позивача (яка у позовній заяві зазначена відповідачем) та відповідачів (які вказані як позивач - фермерське господарство «Дон-2005» , інша особа - Красилівська міська рада Хмельницької області, інша особа - Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області).

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява має містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Позовна заява не відповідає вимогам п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, оскільки в обґрунтуванні позовних вимог не викладено правові підстави для задоволення вимог щодо скасування державної реєстрації земельної ділянки кадастровий номер 6822781700:06:005:0002 у Державному земельному кадастрі.

Відповідно п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

На порушення вимог п. 4, п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК у позовній заяві: не викладені обставини, якими адвокат Берегуляк О.В. обґрунтовує позовні вимоги ОСОБА_1 до учасників справи, які зазначені у позовній заяві від 28.03.2024 року, та статус яких у позовній заяві нею (як зазначено вище) не конкретизований: фермерського господарства «Дон-2005», Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та Красилівської міської ради Хмельницької області; не зазначено відомостей про наявність обставин, які вказують на порушення прав позивача діями чи бездіяльністю фермерського господарства «Дон-2005», Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та Красилівської міської ради Хмельницької області, чи відомостей, які вказують на невизнання фермерським господарством «Дон-2005», Головним управлінням Держгеокадастру у Хмельницькій області та Красилівською міською радою Хмельницької області прав позивача.

Також, у позовній заяві не викладено обставин, якими позивач обґрунтовує своє клопотання щодо залучення до участі у справі товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія Фармінг Полісся» у якості третьої особи саме на стороні відповідача.

За вказаних обставин, подальший рух позовної заяви неможливий.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Позивачу слід надати до суду позовну заяву у новій редакції (виконавши вимоги ч. 1 ст. 177 ЦПК України щодо додання до заяви її копії для інших учасників справи), у якій усунути недоліки, з врахуванням даної ухвали.

Керуючись ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,-

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву, подану 28.03.2024 року адвокатом Берегуляк Оксаною Вікторівною в інтересах ОСОБА_1 про скасування державної реєстрації земельної ділянки, - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені недоліки заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити позивачу, що інакше заява буде вважатись неподаною та буде їй повернена.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р. В. Вознюк

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118032150
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування державної реєстрації земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —677/529/24

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Вознюк Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні