Ухвала
від 01.04.2024 по справі 918/116/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про участь учасника справи у судовому засіданні

в режимі відеоконференції

01 квітня 2024 року Справа № 918/116/23

Господарський суд Рівненської області у складі: суддя Романюк Р.В.,

розглянувши заяву ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 )

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 01.03.2023 року відкрито провадження у справі про неплатоспроможність боржника - ОСОБА_1 ; введено процедуру реструктуризацію боргів боржника - ОСОБА_1 ; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; заборонено фізичній особі - ОСОБА_1 відчужувати майно; оприлюднено на офіційному веб-сайті повідомлення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи - ОСОБА_1 ; призначено керуючим реструктуризацією фізичної особи - ОСОБА_1 арбітражного керуючого Мотальову - Кравець Валерію Юріївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1907 від 25.04.2019 р.); встановлено керуючому реструктуризацією боржника строк до 31.03.2023 р. для подачі до Господарського суду Рівненської області відомостей про результати розгляду вимог кредиторів (письмові нормативно-обґрунтовані пояснення по кожному з кредиторів, витяги з державних реєстрів заборон щодо майна боржника, а також, при наявності, письмові заперечення боржника щодо вимог кредиторів), а також доказів повідомлення кредиторів про дату проведення попереднього засідання суду; зобов`язано керуючого реструктуризацією у строк до 31.03.2023 р. провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість; встановлено керуючому реструктуризацією боржника строк до 01.06.2023 р. для підготовки та подання до Господарського суду Рівненської області плану реструктуризації боргів боржника; визначено дату проведення попереднього судового засідання "12" квітня 2023 р.; зобов`язано контролюючий орган, визначений Податковим кодексом України, надати керуючому реструктуризацією - Мотальовій - Кравець В.Ю. та суду інформацію про доходи боржника та членів його сім`ї і про майно, задеклароване такими особами при перетині кордону; зобов`язано орган державної прикордонної служби надати керуючому реструктуризацією - Мотальовій - Кравець В.Ю. та суду інформацію про перетинання боржником та членами його сім`ї державного кордону за останні три роки (боржник - ОСОБА_1 , громадянство Україна, ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт НОМЕР_2 виданий Острозьким РВ УМВС України в Рівненській області від 17.03.2004 року, АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_1 ); зобов`язано банківські установи, в яких відкрито рахунки боржника надати керуючому реструктуризацією - Мотальовій - Кравець В.Ю. та суду інформацію про залишок коштів на рахунках боржника.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 12.04.2023 року відкладено попереднє судове засідання на "10" травня 2023 р.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 10.05.2023 року постановлено: визнати вимоги кредитора Акціонерного товариства "Сенс Банк" до боржника - ОСОБА_1 з включенням їх до реєстру вимог кредиторів у розмірі 40 845,91 грн - друга черга реєстру вимог кредиторів; 5 368,00 грн судового збору - перша черга реєстру вимог кредиторів; визнати вимоги кредитора Акціонерного товариства "Таскоманк" до боржника - ОСОБА_1 з включенням їх до реєстру вимог кредиторів у розмірі 63 965,90 грн, з яких: 28 709,00 грн - заборгованість по тілу кредиту; 0,01 грн - заборгованість по відсотках; 30 030,77 грн - заборгованість по тілу кредиту; 5 226,12 грн - заборгованість по відсотках; - друга черга реєстру вимог кредиторів; 5 368,00 грн судового збору - перша черга реєстру вимог кредиторів; зобов`язати керуючого реструктуризацією провести збори кредиторів, які мають відбутися не пізніше "24" травня 2023 року; зобов`язати керуючого реструктуризацією сформувати реєстр вимог кредиторів, оформлений відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства; зобов`язати керуючого реструктуризацією надати суду до "09" червня 2023 р.: реєстр вимог кредиторів боржника; докази організації та проведення зборів кредиторів; призначити судове засідання, на якому буде розглянуто схвалений кредиторами план реструктуризації боргів або прийнято рішення про перехід до процедури погашення боргів чи про закриття провадження у справі на "14" червня 2023 р.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 14.06.2023 року заяву арбітражного керуючого Мотальової - Кравець Валерії Юріївни про затвердження плану реструктуризації боргів та припинення повноваження арбітражного керуючого - задоволено. Постановлено: затвердити План реструктуризації боргів ОСОБА_1 у справі № 918/116/23 про неплатоспроможність фізичної особи - ОСОБА_1 в редакції, поданій керуючим реструктуризацією Мотальовою - Кравець Валерією Юріївною, який був погоджений боржником та схвалений конкурсними кредиторами, протокол № 1 від 06.06.2023 року; припинити повноваження керуючого реструктуризацією фізичної особи ОСОБА_1 арбітражного керуючого Мотальової - Кравець Валерії Юріївни; зобов`язати боржника не пізніше п`яти днів після закінчення строку виконання плану реструктуризації боргів боржника, а також за наявності підстав для дострокового припинення процедури реструктуризації боргів надати суду та кредиторам, включеним до плану реструктуризації боргів, звіт про виконання плану реструктуризації боргів.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 21.02.2024 року призначено розгляд клопотання ОСОБА_1 про скасування постанов про арешт коштів у судовому засіданні на "13" березня 2024 р., постановлено ОСОБА_1 в строк до 05.03.2024р надати господарському суду постанову від 15.01.2024 року, виконавче провадження № НОМЕР_3, інші документи, необхідні для розгляду клопотання.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 13.03.2024 року відкладено розгляд клопотання ОСОБА_1 про скасування постанов про арешт коштів на "03" квітня 2024 р. об 11:00 год. та постановлено ОСОБА_1 (повторно) в строк до 01.04.2024 року надати господарському суду постанову від 15.01.2024 року, виконавче провадження № НОМЕР_3, інші документи, необхідні для розгляду клопотання.

28.03.2024 року до господарського суду від представника ОСОБА_1 надійшла заява про проведення судового засідання у режимі відеоконференції в якій просить суд надати адвокату Войтович Л.В. можливість брати участь у судовому засіданні, яке призначено на 03.04.2024 року о 11:00 год., а також у всіх наступних судових засіданнях у справі № 918/116/23, у режимі відеоконференції через систему відеоконференцзв`язку з особистого кабінету Електронного суду на сайті відеоконференцзв`язку (vkz.court.gov.ua), профіль користувача: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2

Розглянувши заяву ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, суд зазначає наступне.

Згідно ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 - ч. 3 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, встановленому Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Частиною 11 статті 197 ГПК України передбачено, що використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Суд звертає увагу, що відповідно до ч. 5 ст. 197 ГПК України, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи вищевикладене, з метою надання сторонам конституційного права на захист охоронюваних законом інтересів, повного, всебічного та об`єктивного встановлення обставин справи, суд задовольняє заяву ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 197, 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції - задовольнити.

2. Судове засідання у справі призначене на "03" квітня 2024 р. о 11:00 год. провести в режимі відеоконференції. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: 33013, м. Рівне, вул. Набережна, 26А, зал судових засідань № 12.

3. Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи на сайті https://vkz.court.gov.ua.

4. Копію ухвали надіслати ОСОБА_1 (представнику - адвокату Войтович Л.В.) в порядку, визначеному ч. 5 ст. 242 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Р.В. Романюк

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118034940
СудочинствоГосподарське
Сутьнеплатоспроможність ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1

Судовий реєстр по справі —918/116/23

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 13.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 28.06.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 14.06.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 10.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 08.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 12.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 12.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні