Ухвала
від 01.04.2024 по справі 924/323/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"01" квітня 2024 р. Справа № 924/323/24

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю.В., розглянувши матеріали

за позовом керівника Кам`янець - Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати функції у спірних правовідносинах:

1)Дунаєвецької міської ради, м. Дунаївці Кам`янець - Подільського району Хмельницької області

2) Управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради, м. Дунаївці Кам`янець - Подільського району Хмельницької області

до приватного підприємства "Фаворит М-Авто", м. Дунаївці Кам`янець - Подільського району Хмельницької області

про визнання недійсним договору та зобов`язання звільнити та передати приміщення

встановив:

До Господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява керівника Кам`янець - Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати функції у спірних правовідносинах 1. Дунаєвецької міської ради, 2. Управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради до Приватного підприємства "Фаворит М - Авто" про визнання недійсним договору оренди нерухомого майна №1 від 23.12.2019 та зобов`язання ПП "Фаворит М - Авто" звільнити та передати за актом приймання - передачі Управлінню освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради приміщення, загальною площею 33,2 кв.м., розташоване за адресою: м.Дунаївці, вул.Красінських, буд. 22/1.

За правилами господарського процесуального законодавства позовна заява за формою та змістом повинна відповідати ст.ст. 162, 164 ГПК України, а також вимогам ст. 172 цього Кодексу.

Згідно з п. 1 ч.1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують направлення іншим учасникам справи копій позовної заяви і доданих до неї документів з урахуванням положень статті 42 цього Кодексу.

Частиною 1 ст. 172 ГПК України передбачено, що позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копію та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. Таке надсилання може здійснюватися в електронній формі через електронний кабінет з урахуванням положень статті 42 цього Кодексу.

За приписами ч.2 ст. 27 ГПК України місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи - підприємця визначається згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, місцезнаходження відповідача Приватного підприємства "Фаворит М - Авто" - Хмельницька обл., Дунаєвецький район, м. Дунаївці, вул. 1-Травнева, буд. 12.

Однак прокурор у позовній заяві вказав місцезнаходження відповідача: Хмельницька обл., Кам`янець - Подільський район, м. Дунаївці, вул. Красінських, буд. 22/1. При цьому в якості доказу дотримання вимог ст.ст. 164, 172 ГПК України надав накладну відділення поштового зв`язку та опис вкладення у цінний лист, з яких вбачається надіслання відповідачу копії позовної заяви з додатками на адресу: м. Дунаївці, вул. Красінських, буд. 22/1.

Зважаючи на викладене, долучені до заяви накладна відділення поштового зв`язку та опис вкладення у цінний лист не можуть вважатись належними доказами направлення відповідачу копії позовної заяви з додатками.

Відповідно до частин 1, 2 статті 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі суд зазначає підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення позивачу ухвали.

З огляду на вищезазначене, суд вважає за належне залишити позовну заяву без руху, надавши прокурору десятиденний строк для усунення зазначеного недоліку, зокрема, надати суду належні докази направлення відповідачу копії позовної заяви з додатками за адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, а саме: Хмельницька обл., Дунаєвецький район, м. Дунаївці, вул. 1-Травнева, буд. 12.

У разі не виконання вимог ухвали у визначений строк, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Суд звертає увагу, що третя особа, яку прокурор просить залучити до участі у справі з назвою та за адресою вказаною у позовній заяві прокурором в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, відсутня.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

постановив:

Позовну заяву залишити без руху, надавши прокурору строк у десять днів для усунення зазначених недоліків з дня вручення ухвали, зокрема, надати суду належні докази направлення відповідачу копії позовної заяви з додатками за адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Ухвала набирає законної сили 01.04.2024р. та оскарженню не підлягає.

СуддяЮ.В. Гладюк

Віддрук: 1 примірник до справи

Ухвалу направити до електронного кабінету Кам`янець - Подільської окружної прокуратури

Надіслати на електронну адресу: kampod_oprok@khmel.gp.gov.ua

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118035181
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним договору та зобов`язання звільнити та передати приміщення

Судовий реєстр по справі —924/323/24

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні