Ухвала
від 28.03.2024 по справі 371/39/24
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"28" березня 2024 р. Єдиний унікальний № 371/39/24

Номер провадження № 2-о/371/11/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2024 року м. Миронівка

ЄУН 371/39/24

Провадження № 2-о/371/11/24

Миронівський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді Капшук Л.О.,

секретаря судових засідань Литвин С.С.,

розглянувши клопотання представника заявників адвоката Мильнікової О.М. про витребування документів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа Миронівська міська рада Обухівського району Київської області, про встановлення факту родинних відносин,

У С Т А Н О В И В :

У провадженні Миронівського районного суду Київської області перебуває цивільна справа, в якій представник заявників просила встановити факт родинних відносин заявників ОСОБА_1 та ОСОБА_2 з померлою ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Ухвалою судді Миронівського районного суду Київської області від 16 лютого 2024 року відкрито провадження у справі, призначено розгляд справи на 14-30 годину на 28 березня 2024 року та витребувано у органівдержавної реєстраціїактів цивільногостану таархівних установах письмові докази, в яких можуть зберігатися відомості про факти та обставини справи, що підлягають з?ясуванню під час розгляду справи.

28 березня 2024 року в судове засідання учасники справи не з?явилися, про день час та місце розгляду справи повідомлені належно.

Від представника заявників надійшла заява про проведення судового засідання 28 березня 2024 року без участі заявників та представника заявників.

Від представника заінтересованої особи Миронівської міської ради Миронівського міського голови Савенка В.М. надійшла заява про розгляд справи у відсутності представника міської ради.

28 березня 2024 року від представника заявників надійшло клопотання про витребування доказів, в якому вона просила витребувати у Центральному державному аудіовізуальному та електронному архіві інформацію про народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки села / поселення Мушкетове Будьонівського району Сталінської області.

Клопотання обґрунтоване тими обставинами, що із відповіді Центрального державного історичного архіву України м. Київ вбачається, що інформація про народження ОСОБА_5 може бути наявна у Центральному державному аудіовізуальному та електронному архіві.

Клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно положень статті 294 ЦПК України, з метою з?ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Із відповідей, що надійшли із органів державної реєстрації актів цивільного стану та архівних установ вбачається, що відомості про народження ОСОБА_5 , 1934 року народження, відсутні.

Такі відомості можуть бути наявні в Центральному державному аудіовізуальному та електронному архіві, про що зазначено у відповіді Центрального державного історичного архіву України м. Київ від 08 березня 2024 року.

Згідно з частиною 1 та частиною 2 статті 77 ЦПК України належними є докази,які містятьінформацію щодопредмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення. Належними вважаються докази, які обгрунтовують заявлені вимоги чи заперечення сторін або мають інше значення для вирішення справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відтак, докази, про витребування яких заявлено клопотання, входять до складу підстав заявлених вимог, можуть мати значення для вирішення заявлених вимог та можуть бути витребувані судом.

Відповідно до частини 3 статті 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до частини 2 статті 258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись статтями 84, 258, 260, 294 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Відкласти розглядцивільної справиза заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,заінтересована особаМиронівська міськарада Обухівськогорайону Київськоїобласті,про встановленняфакту родиннихвідносин до 11 години 30 квітня 2024 року.

Витребувати у Центральному державномуаудіовізуальному таелектронному архіві інформацію про наявність актового запису про ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки села/поселення Мушкетове Будьонівського району Сталінської області (за сучасним адміністративно територіальним устроєм України - село Мушкетове Донецької області).

Копію ухвалинадіслати длявиконання до Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву (03110, м. Київ, вул. Солом?янська, 24, e-mail: tsdaea@arch.gov.ua).

Роз`яснити керівнику Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали надіслати особам, що беруть участь у справі.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://mr.ko.court.gov.ua/sud1017/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Капшук

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118036248
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —371/39/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні