Ухвала
від 01.04.2024 по справі 140/1066/23
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про внесення виправлень у судове рішення

01 квітня 2024 року ЛуцькСправа № 140/1066/23

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Мачульського В.В.,

розглянувши з власної ініціативи у порядку письмового провадження питання про виправлення описки в судовому рішенні у справі за позовом ОСОБА_1 до Територіального управління служби судової охорони у Волинській області, Територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Волинського окружного адміністративного суду від 21.11.2023 позов задоволено частково, а саме вирішено:

Визнати протиправною бездіяльність Територіального управління Служби судової охорони у Волинській області щодо не проведення нарахування та виплати ОСОБА_1 додаткової винагороди відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року №168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім`ям під час дії воєнного стану» за період з 28 лютого 2022 року по 20 січня 2023 року.

Зобов`язати Територіальне управління Служби судової охорони у Волинській області (43025, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Сенаторки Левчанівської, будинок, 1, код ЄДРПОУ 43258822) здійснити нарахування та виплату ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) додаткової винагороди відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року №168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім`ям під час дії воєнного стану» за період з 28 лютого 2022 року по 20 січня 2023 року.

В задоволенні решти позовних вимог відмовити.

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області на користь ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 1073,60 грн. (одна тисяча сімдесят три гривні шістдесят копійок).

Вищевказане рішення набрало законної сили 22.12.2023.

Однак при виготовлені повного тексту судового рішення від 21.11.2023 у третьому та п`ятому абзацах резолютивної частини допущено описки, а саме: невірно зазначено адресу відповідача - Територіальне управління Служби судової охорони у Волинській області «43025, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Сенаторки Левчанівської, будинок, 1» замість «45605, Волинська область, Луцький район, село Боратин, вулиця Центральна, будинок 2А»; а також орган за рахунок бюджетних асигнувань якого слід стягнути судовий збір «Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області» замість «Територіальне управління Служби судової охорони у Волинській області».

Вивчивши матеріали справи суд вважає за необхідне виправити описку допущенну у третьому та п`ятому абзацах резолютивної частини судового рішення від 31.11.2023. При цьому, судом враховано наступне:

Відповідно до частини першої статті 253 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Описка - це зроблена судом механічна (мимовільна, випадкова) граматична помилка в рішенні, яка допущена під час його письмово-вербального викладу (помилка у правописі, у розділових знаках тощо). Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належать написання прізвищ та імен, адрес, зазначення дат та строків тощо.

Не є опискою граматичні помилки, які не спотворюють текст судового рішення та не призводять до його невірного сприйняття: неправильне розташування розділових знаків, невірні відмінки слів, застосування русизмів та діалектизмів тощо.

Вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні, суд не має права змінювати зміст судового рішення, а лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Такий правовий висновок викладено Верховним Судом у постановах від 21 липня 2020 року у справі №521/1074/17, від 20 грудня 2021 року у справі №П/811/3334/15.

Судом встановлено, що у третьому та п`ятому абзацах резолютивної частини судового рішення від 21.11.2023 допущено описки, а саме: невірно зазначено адресу відповідача - Територіальне управління Служби судової охорони у Волинській області «43025, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Сенаторки Левчанівської, будинок, 1» замість «45605, Волинська область, Луцький район, село Боратин, вулиця Центральна, будинок 2А», а також орган за рахунок бюджетних асигнувань якого слід стягнути судовий збір «Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області» замість «Територіальне управління Служби судової охорони у Волинській області».

Враховуючи наведене та з метою належного виконання рішення суду, необхідно внести виправлення у третьому та п`ятому абзацах резолютивної частини судового рішення, а саме: замість адреси Територіального управління Служби судової охорони у Волинській області «43025, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Сенаторки Левчанівської, будинок, 1» необхідно читати «45605, Волинська область, Луцький район, село Боратин, вулиця Центральна, будинок 2А», а також орган за рахунок бюджетних асигнувань якого слід стягнути судовий збір замість «Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області» у відповідних відмінках необхідно читати «Територіальне управління Служби судової охорони у Волинській області».

Керуючись статтями 243, 248, 253, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Виправити описку, допущену у третьому та п`ятому абзацах резолютивної частини рішення Волинського окружного адміністративного суду від 21.11.2023 в адміністративній справі №140/1066/23 за позовом ОСОБА_1 до Територіального управління служби судової охорони у Волинській області, Територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії, а саме: замість адреси Територіального управління Служби судової охорони у Волинській області «43025, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Сенаторки Левчанівської, будинок, 1» необхідно читати «45605, Волинська область, Луцький район, село Боратин, вулиця Центральна, будинок 2А», а також орган за рахунок бюджетних асигнувань якого слід стягнути судовий збір замість «Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області» у відповідних відмінках необхідно читати «Територіальне управління Служби судової охорони у Волинській області».

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Головуючий

Суддя В.В. Мачульський

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118039973
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —140/1066/23

Ухвала від 01.04.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Мачульський Віктор Володимирович

Рішення від 21.11.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Мачульський Віктор Володимирович

Ухвала від 20.10.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Мачульський Віктор Володимирович

Ухвала від 21.02.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Мачульський Віктор Володимирович

Ухвала від 01.02.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Мачульський Віктор Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні