Постанова
від 23.07.2010 по справі 26/245/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

23.07.10 Справа 2 6/245/10

Суддя

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальніст ю «Мегаатомбуд»(вул. Каховсь ка, 32, м. Запоріжжя, 69096)

Банк, здійснюючий розра хунково-касове обслуговуван ня боржника - АКІБ «УкрСібб анк», м. Харків

Суддя Юлд ашев О.О.

Присутні:

Від боржника - Мороз Є.П . - голова ліквідаційної ко місії.

У судовому засіданні прису тній арбітражний керуючий - Швець Д.І.

Розглядається заява г олови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відп овідальністю «Мегаатомбуд» , м. Запоріжжя про порушення с прави про банкрутство назван ого товарситва, у зв' язку з в ідсутністю грошових коштів та майна, достатнього для зад оволення вимог кредиторів.

Розглянувши матеріал и справи та заслухавши пояс нення представника боржник а, суд

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмежено ю відповідальністю «Мегаато мбуд», м. Запоріжжя зареєстро вано як суб' єкт підприємни цької діяльності - юридична о соба Виконавчим комітетом З апорізької міської ради 05.12.2007. п ро що, свідчить свідоцтво про державну реєстрацію юридичн ої особи, код ЄДРПОУ 35596366.

Згідно протоколу №4 заг альних зборів учасників ТОВ «Мегаатомбуд»від 14.05.2010. прийня то рішення про ліквідацію то вариства.

В ході здійснення дій н аправлених на припинення юри дичної особи було встановлен о неспроможність погасити вл асну кредиторську заборгова ність через недостатність ко штів та майна, та було прийнят о рішення про необхідність п рипинення підприємницької д іяльності відповідно до поло жень ст. 51 Закону України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом», шляхом зверне ння до господарського суду З апорізької області із заявою про порушення справи про бан крутство ТОВ «Мегаатомбуд».

Згідно з п. 3 ст. 110 Цивільн ого кодексу України: «Якщо ва ртість майна юридичної особи є недостатньою для задоволе ння вимог кредиторів, юридич на особа ліквідується в поря дку, встановленому законом п ро відновлення платоспромож ності або визнання банкрутом .»

Згідно зі ст. 51 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»: «Якщ о вартості майна боржника - юр идичної особи, щодо якого при йнято рішення про ліквідацію , недостатньо для задоволенн я вимог кредиторів, така юрид ична особа ліквідується в по рядку, передбаченому цим Зак оном. У разі виявлення зазнач ених обставин ліквідатор (лі квідаційна комісія) зобов'яз ані звернутися в господарськ ий суду із заявою про порушен ня справи про банкрутство та кої юридичної особи».

Згідно п. 5 ст. 7 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом»: «Борж ник зобов'язаний звернути ся в місячний строк до г осподарського суду з заявою про порушення справи про бан крутство у разі виникнення т аких обставин:

- задоволення вимог одного або кількох кредиторів прив еде до неможливості виконанн я грошових зобов'язань боржн ика в повному обсязі перед ін шими кредиторами;

- орган боржника, уповноваже ний відповідно до установчих документів або законодавств а прийняти рішення про лікві дацію боржника, прийняв ріше ння про звернення в господар ський суд з заявою боржника п ро порушення справи про банк рутство;

- при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкру тства встановлено неможливі сть боржника задовольнити ви моги кредиторів у повному об сязі».

Як свідчать документи бухгалтерської звітності та баланс підприємства загальн а сума кредиторської заборго ваності, що не оспорюється бо ржником складає 37 800,09грн. , а сам е: перед ПП «Спецпроміндустр ія Групп»за отриманий товар по рахунку-фактурі №СЦ-03032 від 0 3.03.2010. згідно видаткової наклад ної №СЦ-03033 від 03.03.2010. у сумі 17 831,09грн . Сума заборгованості підтве рджується оборотом по контра генту по вказаному підприємс тву станом на 30.06.2010.

Боржник також має кред иторську заборгованість пер ед ПП ОСОБА_3 за отримані п ослуги за листопад 2009., лютий 2010. у сумі 20 000,00грн. Вказана заборг ованість підтверджується об оротом по контрагенту станом на 30.06.2010.

Заборгованість по зар обітній платі, з оплати подат ків, зборів обов'язкових плат ежів, із відшкодуванні шкоди , заподіяної життю та здоров'ю , виплаті авторської винагор оди - відсутня.

Дебіторська заборгова ність складає 17 800,00грн.

На дату подання заяви п рацівники підприємства звіл ьнені з роботи за власним баж анням на підставі заяв.

Згідно довідки АТ «УкрСиб банк» від 16.07.2010. залишок грошови х коштів на рахунку боржника складає 0,00грн.

Тобто, боржник має озн аки надкритичної неплатоспр оможності, що робить неможли вим ним виконання своїх зобо в' язань перед кредиторами б ез застосування процедур, пе редбачених Законом України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”.

Зазначені факти свідч ать, що у боржника тяжке матер іальне становище, вартості м айна боржника-юридичної особ и, щодо якого прийнято рішенн я про ліквідацію та грошових коштів недостатньо для задо волення вимог кредиторів.

За таких обставин, слід визнати Товариство з обмеже ною відповідальністю «Мегаа томбуд», м. Запоріжжя, м. Запор іжжя банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором призначи ти арбітражного керуючого Швеця Дмитра Івановича (ід ентифікаційний номер НОМЕ Р_1, ліцензія серія НОМЕР_2 від 12.07.2006., АДРЕСА_1).

Зобов' язати ліквідатора:

- подати в офіційні друкован і органи оголошення про визн ання божника банкрутом та ві дкриття ліквідаційної проце дури згідно зі ст.51 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом», де вка зати:

- повне найменування банкру та;

- його поштову (юридичну) ад ресу та банківські реквізити ;

- найменування та адресу гос подарського суду, № справи;

- дату прийняття судом поста нови про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури згідно ст.51 З акону;

- відомості про ліквідатора ;

Відомості про публіка цію надати суду у строк до 09.08.2010 .

Реєстр вимог кредитор ів надати до 06.09.2010.

Зобов' язати ліквідат ора завершити ліквідаційну п роцедуру згідно з вимогами З акону України «Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом» у строк до 23.10.2010.

Керуючись ст.ст. 22, 51 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом », суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальніст ю «Мегаатомбуд», м. Запоріжжя - банкрутом, код ЄДРПОУ 35596366.

Відкрити ліквідацій ну процедуру.

Ліквідатором призначи ти арбітражного керуючого Швеця Дмитра Івановича (ід ентифікаційний номер НОМЕ Р_1, ліцензія серія НОМЕР_2 від 12.07.2006., АДРЕСА_1).

Зобов' язати ліквіда тора подати в офіційні друко вані органи оголошення про в изнання боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури.

Докази публікації над ати суду до 09.08.2010.

Зобов' язати лік відатора скласти та надати с уду реєстр вимог кредиторів у строк до 06.09.2010.

Зобов' язати ліквіда тора завершити ліквідаційну процедуру згідно з вимогами Закону України «Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом»у строк до 23.10.2010.

Копію постанов и надіслати банкруту, ліквід атору Швецю Д.І., Запорізь кому обласному відділу з пит ань банкрутства, Ленінському ВДВС Запорізького МУЮ, м. Запо ріжжя, державному реєстратор у виконавчого комітету Запор ізької міської ради, ДПІ у Лен інському районі м. Запоріжжя .

Суддя О.О. Юлдаш ев

23.07.10

Швець Дмитро Іванович

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення23.07.2010
Оприлюднено29.10.2010
Номер документу11804592
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —26/245/10

Ухвала від 13.09.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 21.07.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Постанова від 23.07.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 21.09.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні