Ухвала
від 27.03.2024 по справі 404/9106/23
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/9106/23

Номер провадження 2/404/2247/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2024 року Кіровський районний суд міста Кіровограда

в складі: головуючого судді Кулінка Л.Д.

за участю секретаря Шевчук Д.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кропивницькому цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , до Державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», про стягнення заробітної плати та компенсації за невикористану відпустку, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом про стягнення з Державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» заробітної плати та компенсації за невикористану відпустку в сумі 179334,35 грн., з урахуванням податків та зборів (142570,81 грн. на руки без урахування податків та зборів), стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні за весь період затримки розрахунку по день ухвалення судового рішення в сумі 261080,91 грн. з урахуванням податків та зборів (207559,33 грн., на руки без урахування подтаків та зборів), та моральної шкоди в сумі 100 000,00 грн.

Ухвалою судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 01 листопада 2023 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження, призначено судове засідання (а.с.69).

Під час розгляду справи, судом з`ясовано, що позов подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України.

Частиною першою статті 177 Цивільного процессуального кодексу України визначено, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї, в електронній формі через електронний кабінет позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів з урахуванням положень статті 43цього Кодексу.

В свою чергу, частиною другою статті 177 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що правила цієї статті щодо подання копій документів не поширюються на позови, що виникають з трудових правовідносин, а також про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок кримінального правопорушення чи каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду.

Отже, вищевказаними вимогами цивільного процесуального законодавства встановлено, що у разі звернення позивача до суду з позовом в електронній формі, зокрема зі спорів, що виникають з трудових правовідносин, позивач звільнений від надання доказів надсилання іншим учасникам справи копій документів, що додані до позову, проте не звільнений від обов`язку надання до суду доказів надсилання копії позовної заяви іншим учасникам справи.

Позивач звернулась до суду з позовом про стягнення заробітної плати та компенсації за невикористану відпустку, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та моральної шкоди через електронний кабінет, при цьому доказів направлення позовної заяви відповідачу, останньою до суду не надано.

Відтак, суд вважає за необхідне надати позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви, оскільки провадження в справі було відкрито за позовною заявою, яка не відповідає вимогам статтей 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України, що відповідає положенням частини одинадцятої статті 187 Цивільного процесуального кодексу України.

Крім того, через канцелярію суду представником позивача подано письмові пояснення (вх. № 12781 від 25.03.2024 року), в яких міститься клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Боєвої О.В., про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

За частинами першою, другою статті 212 Цивільного процесуального кодексу України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до контрольного журналу судових справ і матеріалів переданих до розгляду судді Кулінка Л.Д., клопотання представника позивача, адвоката Боєвої О.В. (вх. № 12781 від 25.03.2024 року), про участь у судовому засіданні в режимі відеоконфернціцї передано судді 26 березня 2024 року, а судове засідання по вищевказаній цивільній справі призначено на 27 березня 2024 року, тобто клопотання представника позивача направлено за день до проведення судового засідання, що є порушенням цивільно-процесуальних вимог.

Враховуючи вищевикладене, оскільки подане представником позивача клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеокоференції не відповідає вимогам частини другої статті 212 Цивільного процесуального кодексу України, в задоволенні клопотання суд відмовляє.

На підставі викладеного, керуючись статтями 175, 177, 187 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 , до Державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», про стягнення заробітної плати та компенсації за невикористану відпустку, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та моральної шкоди, залишити без руху.

Надати позивачу строк, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення даної ухвали, для подачі до суду належним чином оформленої позовної заяви, а саме: подати до суду докази направлення позовної заяви відповідачу.

Роз`яснити, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

В задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Боєвої О.В., про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції (вх. № 12781 від 25.03.2024 року), призначеному на 27.03.2024 року о 12 год. 00 хв., відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення суддею та оскарженню не підлягає.

Повний текст судового рішення складено 01.04.2024 року.

Суддя Кіровського районного

суду міста Кіровограда Людмила КУЛІНКА

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Л. Д. Кулінка

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118047362
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заробітної плати та компенсації за невикористану відпустку, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —404/9106/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні