Ухвала
від 01.04.2024 по справі 350/552/24
РОЖНЯТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 350/552/24

Номер провадження 2-а/350/10/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

та призначення справи до судового розгляду

01 квітня 2024 року селище Рожнятів

Суддя Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області Бейко А.М., ознайомившись із матеріалами адміністративного позову ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Перегінської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області (вул.Сагайдачного, 26, сел.Перегінське, Калуського району Івано-Франківської області) про скасування постанови про адміністративне правопорушення,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області із позовом до відповідача про скасування постанови про адміністративне правопорушення.

Адміністративний позов підсудний Рожнятівському районному суду Івано-Франківської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно з ч. 1 ст.286 КАС України адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом десяти днів з дня відкриття провадження у справі.

З урахуванням наведеного, вищезазначену позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Також у позовній заяві позивачка заявила вимогу про витребування від відповідача належним чином завірених копій матеріалів справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст.156 КУпАП, за результатами якої відповідачем винесено постанові №32 від 22.03.2024.

Вирішуючи вимогу позивачки про витребування доказів, суд зазначає, що відповідно до ч.1 ст.9 КАС України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Принцип офіційного з`ясування всіх обставин у справі, передбачений вказаною статтею, зобов`язує суд вчинити всі необхідні дії для повного та всебічного з`ясування фактичних обставин справи з метою забезпечення прийняття правосудного рішення.

Дана адміністративна справа відповідно до параграфу 2 КАС України та ст.286 КАС України належить до категорії термінових адміністративних справ.

Згідно з ч.3 ст.80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Беручи до уваги те, що позивачка позбавлена процесуальної можливості витребувати у відповідача матеріали адміністративної справи, а визначальним принципом здійснення правосуддя в адміністративних справах є принцип офіційного з`ясування всіх обставин у справі, суд вважає за необхідне з метою всебічного, повного і об`єктивного дослідження всіх обставин у справі та ухвалення законного і обґрунтованого рішення, витребувати у відповідача всі матеріали справи, на підставі яких винесено постанову №32 у справі про адміністративне правопорушення №32 від 22.03.2024, якою ОСОБА_1 визнано винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.156 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у розмірі 6800 гривень.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.160, 161, 171, 286 КАС України, суддя

п о с т а н о в и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі, розгляд якої здійснювати за правилами вимог, встановлених ст.286 КАС України.

Призначити судовий розгляд справи по суті у відкритому судовому засіданні на 11:30 год. 05 квітня 2024 року у приміщенні Рожнятівського районного суду Івано-Франківського суду (77601, селище Рожнятів, вул. Шкільна, 15, Калуський район, Івано-Франківська область, зал судових засідань №4) з повідомленням учасників справи, надіславши їм копію даної ухвали, а відповідачу також копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Витребувати у відповідача всі матеріали справи про адміністративне правопорушення, на основі яких винесено постанову №32 у справі про адміністративне правопорушення від 22.03.2024, якою ОСОБА_1 визнано винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.156 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у розмірі 6800 гривень.

З метою забезпечення строків розгляду адміністративної справи, встановлені ст.286 КАС України, матеріали, що витребовуються направити до Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області через Електронний суд до початку судового засідання, тобто до 05.04.2024 о 11:30 год.

Запропонувати відповідачу подати до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову до початку судового засідання.

Відповідно до вимог ч.3 ст.162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів, відповідачем повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Частиною 4 статті 159КАС України передбачено, що неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом, як визнання позову.

Інформацію щодо даної справи її учасники можуть отримувати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади: https://rg.if.court.gov.ua/sud0913

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А.М. Бейко

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118048304
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —350/552/24

Ухвала від 01.04.2024

Адміністративне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Бейко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні