Ухвала
від 02.04.2024 по справі 394/269/24
НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

26100 смт. Новоархангельськ Кіровоградської області, вул. Слави 26

02.04.2024 394/269/24

2/394/211/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про повернення позовної заяви

Суддя Новоархангельськогорайонного суду Кіровоградської області Краснопольська Л.П., розглянувши в письмовому провадженні матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області про стягнення середнього заробітку за затримку розрахунку при звільненні,-

В С Т А Н О В И Л А :

До Новоархангельськогорайонного суду Кіровоградської області 25.03.2024 року надійшла позовна заява про стягнення середнього заробітку за затримку розрахунку при звільненні.

02.04.2024 року позивачка подала до канцелярії суду заяву про повернення вказаної позовної заяви з додатками для доопрацювання.

Дослідивши подану заяву, суддя дійшла до висновку про те, що вона підлягає задоволенню з наступних підстав:

За приписами ст. 13 ЦПК України, яка визначає одну із основних засад цивільного судочинства диспозитивність, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Подана заява не порушує будь - чиїх прав та інтересів сторін.

Враховуючи наведене,диспозитивність виборуспособу захисту,здійснення цивільногосудочинства лишена підставізаяви позивача(заявника), туобставину,що провадження усправі невідкрито, самапозивачка звернуласядо судуз заявоюпро поверненнязаяви,що несуперечить зазначенійнормі закону,томусуд приходитьдо висновку,що позовнузаяву ОСОБА_1 з усіма додатками слід повернути.

Одночасно роз`яснюється, що відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України, повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із позовною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 4, 13, 149-153 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И Л А :

Позовну заяву ОСОБА_1 до відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області про стягнення середнього заробітку за затримку розрахунку при звільненні - повернути з усіма додатками.

Роз`яснити, що у відповідності до ч. 7 ст. 185 ЦПК України повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із позовною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду через Новоархангельський районний суд протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня її прийняття.

Суддя

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118048419
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення середнього заробітку за затримку розрахунку при звільненні

Судовий реєстр по справі —394/269/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні