Ухвала
від 02.04.2024 по справі 401/877/24
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 401/877/24;

Провадження № 1-кс/401/266/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 квітня 2024 року. м.Світловодськ

Слідчий суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області

- ОСОБА_1 ,

з участю: - секретар - ОСОБА_2 ;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в Світловодському міськрайонному суді Кіровоградської області клопотання слідчого СВ ВП №1 (м.Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області капітана поліції ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні, відомості щодо якого 16.01.2023 внесено до ЄРДР за №42023122030000002, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До судунадійшло клопотанняслідчого СВВП №1(м.Світловодськ)Олександрійського РВПГУНП вКіровоградській області,про наданнядозволу натимчасовий доступдо речейта документівта вилученняоригіналів документів,які перебуваютьу володіннівиконавця робітТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,адреса: АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтованотим,що упроваджені СВ ВП №1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області знаходяться матеріали кримінального провадження №42023122030000002 відомості якого 16.01.2023 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами вивчення інформації єдиної системи публічних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_2 » щодо публічних закупівель встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_3 в особі селищного голови ОСОБА_4 укладено договір щодо капітального ремонту по заміні вікон та зовнішніх дверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 », який розташований по АДРЕСА_2 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в особі директора ОСОБА_5 . Вивченням законності укладених договорів, повноти та достовірності виконання умов по вказаних договорам та використанням бюджетних коштів, виявлено факти, що можуть свідчити про не виконання їх в повному обсязі в межах їх умов, що призвело до розтрати бюджетних коштів.

Так, 25.04.2020 між ІНФОРМАЦІЯ_3 в особі селищного голови ОСОБА_4 та Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено договір підряду на капітальний ремонт № 86 про виконання капітального ремонту по заміні вікон та зовнішніх дверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 . Загальна сума Договору складає 1315500 грн. (один мільйон триста п`ятнадцять тисяч п`ятсот грн. 00 коп.).

Під час проведення досудового слідства виникла необхідність у проведенні судово будівельної технічної експертизи з метою з`ясування чи відповідають фактичні обсяги виконаних робі тим, що були зазначені в договорі та в кошторисі до нього. Для її проведення необхідні наступні документи: договір підряду, на підставі якого виконувалися роботи, проектно-кошторисна документація з Експертним звітом (експертним висновком), кошторисна документація, первинна звітна документація (акти приймання виконаних робіт примірної форми КБ 2В, довідка про витрати КБ 3), загальний журнал робіт, акти на закриття прихованих робіт, виконавчі схеми, накладні на придбання матеріалів, які використовувалися під час виконання робіт. Вказана документація потрібна в оригіналі, так як відповідно до статті 23 КПК України, суд досліджує докази безпосередньо, не можуть бути визнані доказами, що містяться в показаннях, речах і документах, які не були предметом безпосереднього дослідження судом. Крім того, у випадку встановлення під час експертизи факту привласнення грошових коштів і матеріалів виникає ризик їх знищення особами в яких вони знаходяться. Також, у випадку заперечення факту підписання вищевказаних документів однією із сторін виникає необхідність проведення судово-почеркознавчої експертизи.

Тим самим,виникла необхідністьу зверненнідо слідчогосудді ІНФОРМАЦІЯ_5 з клопотаннямпро тимчасовийдоступ доречей тадокументів тадозволу навилучення оригіналів:договір підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього; проектно-кошторисної документації договору підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього; актів на закриття прихованих робіт з виконання робіт по договору підряду на капітальний ремонт № 86 про виконання капітального ремонту по заміні вікон та зовнішніх дверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього; загального журналу робіт по договору на виконання робіт по договору підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього; накладних на придбання матеріалів, які використовувалися під час виконання робіт по договору підряду накапітальний ремонт№ 86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього; актів приймання-передавання виконавчої документації по договору підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього; експертного звітута експертноговисновку подоговору підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього; довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати по договору підряду на капітальний ремонт № 86 про виконання капітального ремонту по заміні вікон та зовнішніх дверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього; актів прийманнявиконаних будівельнихробіт формиКБ 2В,по договору підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього.

Вищевказані оригінали документів знаходяться у виконавця робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », адреса: АДРЕСА_3 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

В судове засіданні слідчий не з`явився, подав письмову заяву про проведення розгляду клопотання без його участі, клопотання просить задовольнити з наведених в ньому підстав.

Представник особи, в якої знаходяться речі і документи, про доступ до яких просить слідчий, у судове засідання відповідно до ч. 2, ст. 163 КПК України не викликався.

В судовомузасіданні буловстановлено,що органомдосудового розслідуваннярозпочате кримінальнепровадження №42023122030000002 від 16.01.2023, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Як слідує з клопотання, документи (інформація), про доступ до яких просить слідчий, знаходяться у володінні зазначеної в клопотанні особи.

В судовомузасіданні встановлено,що стороноюобвинувачення булодоведено наявністьдостатніх підставвважати,що ціречі абодокументи: перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїособи; саміпо собіабо всукупності зіншими речамиі документамикримінального провадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а тому, відповідно до п. 2, ч. 3, ст. 132; ч. 5, ст. 163 КПК України, необхідно надати тимчасовий доступ до зазначених вище документів (інформації).

Так як надання доступу до зазначених доказів, що не є документами, які посвідчують право особи на здійснення підприємницької діяльності та не позбавляє можливості здійснювати таку діяльність, тому ця ухвала оскарженню не підлягає.

Керуючись: ст. ст. 2, 7, 22, 26, 131, 132, 159, 163, 164, 166, 309, 369 372 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ ВП №1 (м.Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області капітану поліції ОСОБА_3 , на тимчасовий доступдо речейта документів,які перебуваютьу володінні виконавцяробіт ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,адреса: АДРЕСА_3 ,ЄДРПОУ НОМЕР_1 ,та дозвіл на вилучення оригіналів наступних документів:

-договір підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього;

-проектно-кошторисної документації договору підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього;

-актів на закриття прихованих робіт з виконання робіт по договору підряду на капітальний ремонт № 86 про виконання капітального ремонту по заміні вікон та зовнішніх дверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього;

-загального журналу робіт по договору на виконання робіт по договору підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього;

-накладних на придбання матеріалів, які використовувалися під час виконання робіт по договору підряду накапітальний ремонт№ 86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього;

-актів приймання-передавання виконавчої документації по договору підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього;

-експертного звітута експертноговисновку подоговору підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього;

-довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати по договору підряду на капітальний ремонт № 86 про виконання капітального ремонту по заміні вікон та зовнішніх дверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього;

-актів прийманнявиконаних будівельнихробіт формиКБ 2В,по договору підрядуна капітальнийремонт №86 провиконання капітальногоремонту позаміні віконта зовнішніхдверей будівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 з усіма додатками і додатковими угодами до нього.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України роз`яснити, що у разі невиконання ухвали суду про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Встановити строк дії ухвали 1 місяць, з 02 квітня 2024 року по 02 травня 2024 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Світловодського міськрайонного суду

Кіровоградської області ОСОБА_1

02 квітня 2024 р.

СудСвітловодський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118048444
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —401/877/24

Ухвала від 02.04.2024

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Макарова Ю. І.

Ухвала від 02.04.2024

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Макарова Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні