Ухвала
від 01.04.2024 по справі 137/417/24
ЛІТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

137/417/24

У Х В А Л А

01.04.2024

Суддя Літинського районного суду Вінницької області Желіховський В.М. розглянувши матеріали позовної заяви представника позивача Війтівецької сільської ради Хмільницького району Вінницької області до ОСОБА_1 , третя особа Орган опіки та піклування Служби у справах дітей та сім`ї Літинської селищної ради Вінницького району Вінницької області про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ:

До Літинського районного суду Вінницької області надійшла вказана позовна заява.

Дослідивши позовну заяву та додані документи, суд вважає, що позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України.

За правилами цивільного процесуального законодавства позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

У відповідності до ч.1 ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Всупереч вказаних вимог закону, позивачем до позовної заяви не додано доказів надсилання листом з описом вкладення відповідачу ОСОБА_1 копій поданих до суду документів.

Також відповідно до вимог п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Відповідно до п.7 Постанови Пленуму ВСУ від 12 червня 2009 р. № 2 «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» суди мають звертати особливу увагу, зокрема, на те, що у позовній заяві повинні не лише міститись позовні вимоги, а й бути викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, і зазначені докази, що підтверджують кожну обставину.

Відповідно до ч. 4ст. 60 ЦК України, суд встановлює піклування над неповнолітньою особою, якщо при розгляді справи буде встановлено, що вона позбавлена батьківського піклування.

В порушення вимог п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, представником позивача при поданні позову не зазначено особу, яка має бути встановлена опікуном неповнолітньої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Крім того, позивач просить стягнути аліменти з ОСОБА_1 на користь законного представника на утримання дитини ОСОБА_2 , проте хто є законним представником дитини не вказано, а також не вказано розмір аліментів, які підлягають стягненню.

Відтак, з метою усунення недоліків позовної заяви позивачу необхідно надіслати відповідачу копію позовної заяви та копії всіх документів, що додаються до неї та надати суду доказ надсилання листом з описом вкладення копій поданих до суду документів, а також уточнити зміст позовних вимог.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Враховуючи наведене та те, що дані недоліки, а саме не сплачений судовий збір, перешкоджає відкриттю провадження у справі, тому позовну заяву необхідно залишити без руху, про що повідомити позивача, надавши строк для усунення вищезазначених недоліків. Керуючись ст. ст.175,185, ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Матеріали позовної заяви представника позивача Війтівецької сільської ради Хмільницького району Вінницької області до ОСОБА_1 , третя особа Орган опіки та піклування Служби у справах дітей та сім`ї Літинської селищної ради Вінницького району Вінницької області про позбавлення батьківських прав, залишити без руху. Надати позивачу строк протягом десяти днів з дня отримання ухвали для усунення недоліків, зазначених в ухвалі суду, в іншому випадку позовна заява буде вважатись не поданою та повернута позивачу. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя:В. М. Желіховський

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118049036
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —137/417/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні