Ухвала
від 01.04.2024 по справі 138/980/24
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/980/24

Провадження №2/138/493/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

01.04.2024 p. м. Могилів-Подільський

Суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області Холодова Т.Ю., ознайомившись із позовною заявою та доданими до неї документами ОСОБА_1 до Вендичанської селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області з вказаним позовом.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. 175-177 ЦПК України. Справа підсудна Могилів-Подільському міськрайонному суду Вінницької області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог, передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, слід розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Також позивач просить витребувати від приватного нотаріуса Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Поцелуйко І.А. копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 84, ч. 2 ст. 83 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом разом з поданням позовної заяви.

Враховуючи необхідність встановлення для всебічного та об`єктивного розгляду справи наявності спадкової справи після смерті ОСОБА_2 та дослідження матеріалів такої справи, суд приходить до висновку про обґрунтованість клопотання позивача та необхідність витребування від приватного нотаріуса Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Поцелуйко І.А. належним чином засвідченої копії спадкової справи, заведеної до майна померлої ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Крім того, ч. 7 ст. 81 ЦПК України передбачено, що суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи те, що до позовної заяви додано довідку про перебування позивача на лікуванні, відтиск печатки лікаря на якій є нечитабельним, та яка містить відомості про обставини, які відбувались вісімнадцять років тому в 2006 році, з метою встановлення та підтвердження вказаних обставин, а саме перебування позивача на лікуванні в КНП «Могилів-Подільський міський центр первинної медико-соціальної допомоги» в період з 20.06.2006 по 19.07.2006, суд приходить до висновку про необхідність витребування від КНП «Могилів-Подільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Могилів-Подільської міської ради належним чином засвідчених копій всіх документів, які стали підставою для видачі довідки № 386/210-2024 від 20.03.2024 про перебування ОСОБА_1 на лікуванні в КНП «Могилів-Подільський міський центр первинної медико-соціальної допомоги» в період з 20.06.2006 по 19.07.2006, а також відомості (прізвище, ім`я та по батькові) лікаря, який видав вказану довідку.

На підставі викладеного вище та керуючись ст. 81 ч. 7, 83 ч. 2, 84 ч. 1, 175-178, 187, 189-190, 258, 260, 261, 274 ч. 2, 4 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Вендичанської селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області (вул. Соборна, 55, смт Вендичани, Могилів-Подільський район, Вінницька область) про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Розгляд цивільної справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання на 26 квітня 2024 року на 10 год. 00 хв. в залі судових засідань Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області за адресою: вул. Сагайдачного, 1/30, м. Могилів-Подільський, Вінницька область.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для надіслання:

до суду - відзиву на позовну заяву і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

При цьому відповідач має додати до відзиву документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, зокрема позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Витребувати від приватногонотаріуса Могилів-Подільськогорайонного нотаріальногоокругу Вінницькоїобласті ПоцелуйкоІ.А., в строкдо 22 квітня 2024 року, належним чином засвідчену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати від КНП «Могилів-Подільськийцентр первинноїмедико-санітарноїдопомоги» Могилів-Подільськоїміської ради,в строкдо 22квітня 2024року, належним чином засвідчені копії всіх документів, які стали підставою для видачі довідки № 386/210-2024 від 20.03.2024 про перебування ОСОБА_1 на лікуванні в КНП «Могилів-Подільський міський центр первинної медико-соціальної допомоги» в період з 20.06.2006 по 19.07.2006, а також відомості (прізвище, ім`я та по батькові) лікаря, який видав вказану довідку.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали направити учасникам справи (сторонам) - до відома, приватному нотаріусу Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Поцелуйко І.А. та КНП «Могилів-Подільськийцентр первинноїмедико-санітарноїдопомоги» Могилів-Подільськоїміської ради - до виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://court.gov.ua/sud0215//.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.Ю. Холодова

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118049050
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —138/980/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Холодова Т. Ю.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Холодова Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні