Ухвала
від 01.04.2024 по справі 509/7170/23
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/7170/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2024 року Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Кочко В.К.,

при секретарі Савченко М.В.,

розглянувши заяву представника відповідача - ОСОБА_1 , про проведення судових засідань у режимі відеоконференції, по цивільній справі за позовом Комунального підприємства "Житлово-комунальне підприємство "Таїрове" Таїровської селищної ради Одеського району Одеської області до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Овідіопольського районного суду Одеської області знаходиться вищевказана цивільна справа.

01.04.2024 р. від представника представника відповідача-Лещенко Ю.О., на адресу суду надійшла заява про проведення судових засідань у режимі відеоконференції, у зв`язку з дією воєнного стану на території України, наявності у відповідача малолітньої дитини.

Суд, вивчивши заяву, вважає необхідним відмовити у її задоволенні з наступних підстав.

Питання участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції регулюється ст. 212 ЦПК України, якої передбачено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за пять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Аналіз наведеної норми свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Враховуючи відсутність виключних обставин для здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні заяви представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі.

Керуючись ст. ст.212, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Узадоволенні заяви представникавідповідача - ОСОБА_1 ,про проведеннясудових засіданьу режимівідеоконференції,по цивільнійсправі запозовом Комунальногопідприємства "Житлово-комунальнепідприємство "Таїрове"Таїровської селищноїради Одеськогорайону Одеськоїобласті до ОСОБА_2 простягнення заборгованості - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кочко В.К.

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118049884
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —509/7170/23

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні