Ухвала
від 01.04.2024 по справі 333/1050/24
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа №333/1050/24

Провадження № 1-кс/333/513/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2024 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши скаргу військової частини НОМЕР_1 на бездіяльність уповноважених осіб другого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі (з дислокацією у м. Запоріжжя), яка полягає у зобов`язанні внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

ВСТАНОВИВ:

02.02.2024 року до Комунарського районного суду м. Запоріжжя надійшли матеріали скарги військової частини НОМЕР_1 на бездіяльність уповноважених осіб другого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі (з дислокацією у м. Запоріжжя), яка полягає у зобов`язанні внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В судове засідання представник скаржника військової частини НОМЕР_1 не з`явився, але через канцелярію суду до початку розгляду справи по суті надав заяву про залишення вищевказаної скарги без розгляду.

Дослідивши матеріали справи, беручи до уваги заяву представника скаржника - військової частини НОМЕР_1 про залишення скарги без розгляду, слідчий суддя приходить до наступного.

Згідно пункту 18 ч. 1ст. 3 КПК України, слідчий суддя - це суддя суду першої інстанції, до повноважень якого належить здійснення у порядку, передбаченомуКПК України, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Порядок оскарження рішень, дій, бездіяльності слідчого, прокурора під час досудового розслідування визначеноглавою 26 КПК України, параграф 1, ст. ст. 303-308 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1ст. 21 КПК Україникожному гарантується право на справедливий розгляд та вирішення справи в розумні строки незалежним і неупередженим судом, створеним на підставі закону.

Відповідно до ч. 1, 2ст. 22 КПКкримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 6ст.9КПК Україниу випадках, коли положення цьогоКодексуне регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені частиною першоюстатті 7 цього Кодексу.

Вимогами ч. 1 ст. 26 КПК Українипередбачено, що сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом.

Частиною 3ст. 26 КПК Українивизначено, що слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноваженьКПК України.

Таким чином, на теперішній час представник скаржника військової частини НОМЕР_1 скаргуне підтримує, просить залишити її без розгляду, про що надав заяву через канцелярію суду. Вказана заява не суперечить закону.

Згідно з принципом диспозитивності кримінального судочинства, визначеним устатті 26 КПК Українисуд розглядає скарги на дії чи бездіяльність слідчого або прокурора не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу. Учасник справи є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи зазначені обставини, а також надану через канцелярію суду представником скаржника військової частини НОМЕР_1 заяву прозалишення скаргибез розгляду,суд вважає, що вищезазначену скаргу треба залишити без розгляду.

Керуючись ст.ст.3, 9, 21,22,26,303-304,306-307,309,369-372 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Скаргу військової частини НОМЕР_1 на бездіяльність уповноважених осіб другого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі (з дислокацією у м. Запоріжжя), яка полягає у зобов`язанні внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, залишити без розгляду.

Ухвала окремомуоскарженню непідлягає.

Слідчий суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118050693
СудочинствоКримінальне
Сутьвчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —333/1050/24

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Михайлова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні