Ухвала
від 01.04.2024 по справі 460/4160/17
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 460/4160/17

Провадження №6/944/20/24

УХВАЛА

про оголошення розшуку боржника

01.04.2024 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Поворозника Д.Б.,

з участю секретаря судового засідання Климейко Л.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Яворові цивільну справу за поданням державного виконавця Яворівського відділу державної виконавчої служби у Яворівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Копитко Мар`яни про оголошення розшуку боржника,

встановив:

Державний виконавець Яворівського відділу державної виконавчої служби у Яворівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Копитко М. звернулася до суду з поданням, у якому просить про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 .

На обґрунтування подання зазначає, що в провадженні Яворівського ВДВС у ЯРЛО ЗМУ МЮ перебуває виконавче провадження № 55684970 з примусового виконання судового наказу № 460/4160/17, виданого 11 грудня 2017 року Яворівським районним судом про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в розмірі 1/3 частини від усіх видів її заробітку, але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з дня подання заяви і до їх повноліття. Відповідно до розрахунку заборгованості по аліментах боржник ОСОБА_1 , аліментів не сплачує починаючи з жовтня 2017 року. На виклики державного виконавця боржниця до відділу не з`являється. Державним виконавцем, керуючись вимогами ст. ст. 11,71 Закону України «Про виконавче провадження» винесено постанову про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами та постанову про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України. Згідно відповіді з реєстру МВС України від 31.01.2024 року у власності боржника немає зареєстрованих транспортних засобів. Згідно відповіді ДФС від 31.01.2024 року боржник офіційно не працевлаштована, доходів не отримує. Згідно відповіді ДФС від 31.01.2024 року за боржником відкриті рахунки у банківських установах, відсутні. Державним виконавцем винесено постанову про арешт коштів боржника, яку підписано за допомогою ЕЦП та в автоматизованому режимі скеровано в установи банків. В актах обстеження від 20 липня 2017 року, від 29 вересня 2017 року, № 31 від 01 листопада 2023 року вказано, що ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 , не проживає. Згідно розрахунку заборгованості по аліментах, сформованого державним виконавцем, заборгованість по сплаті аліментів станом на 01 березня 2024 року становить 255366,00 грн.

Відповідно до повідомлення старостинського округу № Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області стало відомо, що ОСОБА_1 в с.Мальчиці не проживає і знята з реєстрації за даною адресою з 07 червеня 2018 року за рішенням суду. Державним виконавцем на адресу боржника повторно скеровано виклик з вимогою з`явитися до державного виконавця щодо подальшого вирішення питання сплати аліментів. На виклик державного виконавця боржниця до відділу не з?явилась. У Яворівський відділ державної виконавчої служби у Яворівському районі Львівської області ЗМУЮ надійшла заява стягувача з проханням скерувати подання про оголошення розшуку боржника до Яворівського районного суду Львівської області. Враховуючи вищевикладене, з метою встановлення місця перебування боржника та виконання рішення суду, просить подання задовольнити.

В судове засіданні державний виконавець ОСОБА_5 не прибула, про розгляд подання повідомлена шляхом скерування електронного листа про виклик до суду, про причини неявки не повідомила, клопотання про відкладення розгляду подання не подавала.

Боржник ОСОБА_1 , стягувач ОСОБА_2 в судове засіданні не з`явилися. Також стягувач ОСОБА_2 подав заяву, у якій просив розгляд подання проводити у його відсутності та задовольнити таке.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 Цивільного процесуального кодексу України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, у зв`язку з неявкою учасників.

Відповідно до ч. ч. 4, 5 ст. 268 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що у разі неявки всіх учасників справи у судове засідання, яким завершується розгляд справи, або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, суд підписує рішення без його проголошення. Датою ухвалення рішення є дата його проголошення (незалежно від того, яке рішення проголошено повне чи скорочене). Датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Отже, враховуючи наведені вище вимоги процесуального закону, датою ухвалення судом судового рішення в даній справі, призначеній до розгляду на 27 березня 2024 року, є дата складення повного судового рішення 01 квітня 2024 року.

Дослідивши матеріали подання, оцінивши його доводи, суд дійшов висновку про наявність підстав для його задоволення.

Суд встановив, що на виконанні у Яворівському відділі державної виконавчої служби у Яворівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції перебуває виконавче провадження № 55684970 з примусового виконання судового наказу № 460/4160/17, виданого 11 грудня 2017 року Яворівським районним судом про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в розмірі 1/3 частини від усіх видів її заробітку, але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з дня подання заяви і до їх повноліття

Боржник належним чином судове рішення не виконує та аліменти не сплачує, має заборгованість по сплаті аліментів, що стверджується відповідною розрахунком від 01 березня 2024 року, згідно з яким розмір заборгованості становить 255366,00 гривень.

Відповідно до вказаного вище виконавчого листа, а також постанови про відкриття виконавчого провадження адреса боржника ОСОБА_1 : АДРЕСА_1 .

При цьому з долучених до матеріалів подання доказів, а саме актів обстеження місця проживання ОСОБА_1 встановлено, що така за адресою: АДРЕСА_1 , не проживає з 2017 року.

Крім того, ОСОБА_1 знята з реєстрації за адресою: АДРЕСА_1 , на підставі рішення суду, що підтверджується повідомленням старостинського округу Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області.

Отже, встановити місце проживання боржника виявилось не можливим, що унеможливлює також виконання відповідного судового рішення.

Виходячи з вищевикладеного, в зв`язку з тим, що місце проживання боржника невідоме, а вжиті державним виконавцем заходи щодо встановлення його фактичного місця проживання виявились безрезультатними, виникає необхідність в оголошенні розшуку останнього.

Однією з основних засад судочинства, згідно з ст. 129-1 Конституції України є обов`язковість судових рішень.

Згідно з ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження» виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Відповідно до ч. 4 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження`вимоги виконавця щодо виконання рішень є обов`язковими на всій території України. Невиконання законних вимог виконавця тягне за собою відповідальність, передбачену законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження» у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника фізичної особи, виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника.

Згідно з ч. 1 ст. 438 Цивільного процесуального кодексу України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

За наведених обставин, враховуючи, що місце проживання боржника ОСОБА_1 невідоме, остання відсутній останньою відомою адресою реєстрації, кореспонденція повертається без вручення, а також те, що в боржника наявна велика заборгованість з виплати аліментів та відсутнє майно та доходи, за рахунок якого таку можливо було б стягнути, а тому суд дійшов до висновку, що подання державного виконавця Яворівського відділу державної виконавчої служби у Яворівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Копитко М. про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 , підлягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 40 Закону України «Про виконавче провадження», п. 1 ч. 1 ст. 258, ст. ст. 259, 260, 438 Цивільного процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

Подання державного виконавця Яворівського відділу державної виконавчої служби у Яворівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Копитко Мар`яни про оголошення розшуку боржника, задовольнити.

Оголосити розшук ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 .

Розшук боржника доручити Яворівському районному відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

При встановленні місцезнаходження боржника повідомити Яворівський відділ державної виконавчої служби у Яворівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Копію ухвали направити для виконання Яворівському районному відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області та для відома Яворівському відділу державної виконавчої служби у Яворівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 Цивільного процесуального кодексу України.

Суддя Д.Б. Поворозник

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118051287
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення розшуку боржника

Судовий реєстр по справі —460/4160/17

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 05.10.2017

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Судовий наказ від 05.10.2017

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні