Ухвала
від 01.04.2024 по справі 748/1030/24
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/405/24

Єдиний унікальний № 748/1030/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

01 квітня 2024 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого-судді Кухти В.О.,

секретар Крошка І.С.,

провівши підготовче засідання в залі суду в м. Чернігові по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Михайло-Коцюбинської територіальної громади в особі Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Чернігівська районна державна адміністрація Чернігівської області, Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області, Чернігівська районна державна нотаріальна контора, про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В :

29.02.2024 р. до Чернігівського районного суду Чернігівської області надійшла позовна заява від позивача до відповідача, в якій позивач просить визнати за ним, ОСОБА_1 , право на земельну частку (пай) у землі, яка перебуває в колективній власності КСП «Колос», розміром 4,27 га в умовних кадастрових гектарах, яке належало за життя ОСОБА_2 на підставі сертифікату серії ЧН № 0199147 на право на земельну частку (пай), виданого Чернігівською районною державною адміністрацією Чернігівської області на підставі розпорядження від 04.02.1997 р. за № 58, зареєстрованого у Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) 16.06.1997 р. за № 147, в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Судом встановлено, що ухвалою суду від 05.03.2024 р. провадження у зазначеній справі відкрито та призначено підготовче судове засідання.

Позивач в підготовче засідання не з`явився, у позовній заяві зазначено, що дану справу розглядати без участі позивача на підставі наявних доказів.

Відповідач в підготовче засідання не забезпечив явку свого представника, не надав суду заяву про розгляд справи без участі їх представника.

Третя особа Чернігівська районна державна адміністрація Чернігівської області в підготовче засідання не забезпечила явку свого представника, надали суду заяву про розгляд справи без участі їх представника.

Третя особа Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області в підготовче засідання не забезпечили явку свого представника, надали суду запитувану інформацію та матеріали на підставі яких ОСОБА_2 набув права на земельну частку (пай) у землі, яка перебуває у колективній власності КСП «Колос», в свою чергу копію сертифікату на право на земельну частку (пай) видати неможливо, оскільки списки громадян, членів КСП «Колос» та пенсіонерів з їх числа в місцевому архіві відсутні.

Третя особа Чернігівська районна державна нотаріальна контора в підготовче засідання не забезпечила явку свого представника, надали копію спадкової справи № 934/2008, що була заведена до майна ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній справі проведено підготовчі дії, передбачені ч. 2ст. 197 ЦПК України. При цьому, підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому засіданні не встановлено.

Суд вважає необхідним закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст.197,200,211,258-261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Михайло-Коцюбинської територіальної громади в особі Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Чернігівська районна державна адміністрація Чернігівської області, Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області, Чернігівська районна державна нотаріальна контора, про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за заповітом.

Судове засідання призначити для розгляду справи по суті на 25 квітня 2024 року на 10:00 годину.

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя В.О. Кухта

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118052573
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —748/1030/24

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Кухта В. О.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Кухта В. О.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Кухта В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні