Ухвала
від 02.04.2024 по справі 220/597/24
ВЕЛИКОНОВОСІЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи 220/597/24

Номер провадження2/220/136/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у цивільній справі

02 квітня 2024 року смт. Велика Новосілка Донецької області

Суддя Великоновосілківського районного суду Донецької області Дурач О.А., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) до ТОВ «Фінансова компанія «Еліт Фінанс» (адреса: пл. Солом`янська, буд. 2, м. Київ, 01001), третя особа Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович (адреса: вул. Мала Житомирська, буд. 6/5, м. Київ, 01001), третя особа Великоновосілківський відділ державної виконавчої Служби у Волноваському районі Донецької області східного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції (адреса: вул. Центральна, буд. 64, смт. Велика Новосілка, Волноваський район, Донецька область, 85500) про визнання виконавчого напису нотаріуса таким що не підлягає виконанню, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ «Фінансова компанія «Еліт Фінанс», третя особа Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, третя особа Великоновосілківський відділ державної виконавчої Служби у Волноваському районі Донецької області східного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції про визнання виконавчого напису нотаріуса таким що не підлягає виконанню.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175, 177 ЦПК України, в зв`язку з чим суд відкриває провадження у цивільній справі та призначає її до розгляду у підготовче судове засідання в порядку загального позовного провадження.

З огляду на предмет позову дана справа підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження. Обставини справи, що згідно з ч. 3ст.274ЦПКУкраїни мають значення для вирішення питання про можливість розгляду справи в порядку спрощеного провадження, наразі також свідчать про наявність підстав для розгляду цієї справи в спрощеному порядку.

Відповідно до ч.5ст. 279 ЦПК Українисуд вважає за необхідне розгляд справи за даним позовом проводити в судовому засіданні з повідомленням та викликом сторін.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про те, що справа підлягає подальшому розгляду згідност. 274 ч.1 п.1 ЦПК Українив порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Позивач заявила клопотання в якому просила витребувати у Великоновосілківського відділу державної виконавчої Служби у Волноваському районі Донецької області східного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції оригінали або належним чином завірені копії виконавчого провадження № 68125340.

Отже, оскільки позивач самостійно надати докази не має можливості, суд вважає за необхідне, для повного та об`єктивного розгляду справи, витребувати у Великоновосілківського відділу державної виконавчої Служби у Волноваському районі Донецької області східного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції оригінали або належним чином завірені копії виконавчого провадження № 68125340.

Відповідно до вимог ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Керуючись ст.ст. 13, 83,84, 95,175,177,179, 187 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Фінансова компанія «Еліт Фінанс», третя особа Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, третя особа Великоновосілківський відділ державної виконавчої Служби у Волноваському районі Донецької області східного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції про визнання виконавчого напису нотаріуса таким що не підлягає виконанню.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання в порядку спрощеного позовного провадження на 09-00годину 02транвя 2024року.

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати:

- у Великоновосілківського відділу державної виконавчої Служби у Волноваському районі Донецької області східного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції оригінали або належним чином завірені копії виконавчого провадження № 68125340.

Відомості надати суду в строк до 01.05.2024 року на електронну пошту суду, завіриавши витребувані докази належним чином, або у паперовому вигляді.

Роз`яснити що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятоїст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьоїп`ятоїст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Позивачу надіслати копію ухвали про відкриття провадження на вказану адресу в позовній заяві, відповідачу надіслати копію ухвали про відкриття провадження та копії позовної заяви з додатками, третім особам надіслати копії позовної з додатками, на офіційні адреси електронної пошти.

Направити ухвалу для виконання на адресу електронної пошти Великоновосілківського відділу державної виконавчої Служби у Волноваському районі Донецької області східного Міжрегіонального Управління Міністерства юстиції.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається http://vk.dn.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, та підлягає негайному виконанню (у частині витребування доказів).

Суддя: О.А. Дурач

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118052814
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса таким що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —220/597/24

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні