Ухвала
від 01.04.2024 по справі 732/539/24
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №732/539/24

провадження №2/732/206/24

У Х В А Л А

про прийняття позову до розгляду та

відкриття провадження у справі

01 квітня 2024 року м. Городня

Суддя Городнянського районного суду Чернігівської області Карпинська Н.М., перевіривши відповідність позовної заяви ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , до КНП „Городнянський центр певинної медико-санітарної допомоги Городнянської міської ради Чернігівської області, місцезнаходження: вул. Чернігівська, 26 м. Городня Чернігівського району Чернігівської області, код ЄДРПОУ: 38232556, про визнання незаконним наказу та стягнення заробітної плати, ст.ст.19,175,177 ЦПК України, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Городнянського районного суду Чернігівської області з позовом до відповідача та просив:

-визнати протиправним та скасувати рішення про оголошення догани від 23.01.2024 № 3;

-визнати незаконним наказ про зняття періодичної премії від 23.01.2024 № 3;

-стягнути незаконно утримані кошти в розмірі 2200 грн з урахуванням індексації.

Позовна заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для відмови у відкритті провадження та залишення позовної заяви без руху не встановлено. Заява підсудна Городнянському районному суду та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких є пріоритетним швидке вирішення справи.

Виходячи зположень ч.1 п. 2 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають із трудових відносин.

На підставі викладеного, керуючисьстаттею 187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до КНП „Городнянський центр первинної медико-санітарної допомоги Городнянської міської ради Чернігівської області про визнання незаконним наказу та про стягнення заробітної плати.

Призначити судове засідання на 07 травня 2024 року на 09:30год., яке відбудеться в приміщенні Городнянського районного суду Чернігівської області за адресою м. Городня, вул. Троїцька, 10.

У судове засідання викликати сторони.

Роз`яснити позивачу, що докази подаються разом з позовною заявою. Позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог до початку першого судового засідання, змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за пять днів до початку першого судового засідання, а також надати суду докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву.

Роз`яснити відповідачу, у разі заперечення проти позову, право на подачу відзиву на позовну заяву протягом пятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та в цей же строк право на подачу зустрічного позову, який має відповідати вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України. Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч.2, ч.3ст.178 ЦПК Українита копія відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк, без поважних причини, розгляд справи буде здійснюватись за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неможливості подати докази самостійно, клопотання про витребування доказів судом подається разом з позовною заявою позивачем та разом з відзивом на позовну заяву відповідачем з дотриманням вимог ч.2ст.84 ЦПК України.

Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неявки в судове засідання позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом пяти днів з дня отримання відзиву на позов, шляхом направлення його одночасно відповідачу, а відповідач в свою чергу заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань, аргументів та мотивів протягом пяти днів.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають права та обовязки закріплені в ст.ст.43,49 ЦПК України.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Карпинська Н.М.

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118053628
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним наказу та стягнення заробітної плати, ст.ст.19,175,177 ЦПК України

Судовий реєстр по справі —732/539/24

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні