Ухвала
від 02.04.2024 по справі 166/370/24
РАТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 166/370/24

Провадження № 2/166/96/24

УХВАЛА

02квітня 2024 року смт. Ратне

Суддя Ратнівського районного суду Волинської області Фазан О.З.,

з участю секретаря Приймачук О. М.,

представника позивача адвоката Петрик О. В.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні позовну заяву ОСОБА_1 до Ратнівської селищної ради Ковельського району Волинської області,третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Ковельського районного нотаріального округу Волинської області Коляда Ірина Василівна, Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, Ковельська районна військова адміністрація Волинської області про визнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування ,

в с т а н о в и в:

Представник адвокат Петрик Олександра Вікторівна ,яка діє в інтересах позивача ОСОБА_1 звернулася з позовом до відповідача Ратнівської селищної ради,третя особа,яка не зявляє самостійних вимог щодо предмета спору приватний нотаріус Ковельського районного нотаріального округу Волинської області Коляда І. В. про визнання права власності на земельну частку (пай) серії ВЛ№0268732,,запис №132 від 31.12.1997 року в книзі реєстрації сертифікатів на земельну частку (пай) в порядку спадкування за заповітом, після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 06.03.2024 року відкрито провадження та залучено до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, Ковельську районну військову адміністрацію Волинської області.

Позивач не з`явився.

Представник позивача висловила думку про ухвалення рішення в підготовчому судовому засіданні, оскільки відповідач визнав позов .

Представник відповідача ОСОБА_3 звернулася із клопотанням про розгляд справи без участі представника селищної ради, позов визнає в повному обсязі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Коляда Ірина Василівна, Головне управлінняДержгеокадастру уВолинській області,Ковельська районнавійськова адміністрація не з`явилися.

Суд, заслухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного.

За правилами ч.2, ч.3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем. Ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення, зокрема у разі визнання позову проводиться в порядку, встановленому статтями 206, 207 цього Кодексу.

Відповідно до ч.4 ст. 206 ЦПК України,в разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Таким чином, суд відмовляє у прийнятті визнання представником відповідача позову і продовжує судовий розгляд, оскільки визнання відповідачем позову суперечить закону та може порушити права, свободи чи інтереси інших осіб.

Так, позивачем не визначено ціну позову , не підтверджено , що спадкодавець ОСОБА_2 включений у список пайовиків та чи не видано Державний акт на право приватної власності на підставі сертифікату на земельну частку (пай) серії ВЛ № 0268732, запис № 132 від 31.12.1997 року в книзі реєстрації сертифікаитів на земельну частку ( пай) . Окрім того, відсутні відомості про розмір земельної частки ( паю) спадкодавця ОСОБА_2 станом на час звернення до суду.

Поряд з цим, приватним нотаріусом Колядою І. В. 17.01.2024 року видано роз`яснення за № 1102 -14 про неможливість видати Свідоцтво про право на спадщину за заповітом на ісм`я позивача ОСОБА_1 після смерті ОСОБА_2 на право на земельну частку ( пай) із-за відсутності правовстановлюючого документа щодо підтвердження належності цього майна спадкодавцеві та рекомендувала звернутися до судових органів при відсутності будь-яких відомостей у спадковій справі такого спадкового майна - земельний сертифікат на право власності на земельну частку ( пай) ВЛ № 0268732,запис №132 від 31.12.1997 року в книзі реєстрації сертифікатів на земельну частку (пай).

При цьому, в газеті " Ратнівщина" відомості про те, що вищезазначений земельний сертифікат на право власності на земельну частку ( пай) загублено та вважати його недійсним опубліковано 15.02.2024 року, тобто після роз`яснення приватного нотаріуса Коляди І. В..

Відтак, продовжити підготовче судове засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.189,200,206ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Відмовити у прийнятті визнання представником відповідача Ратнівської селищеної ради Ковельського району Волинської області Неводнічик Анжелою Іванівною позову і продовжити судовий розгляд позовної заяви ОСОБА_1 до Ратнівської селищної ради Ковельського району Волинської області,третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Ковельського районного нотаріального округу Волинської області Коляда Ірина Василівна, Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, Ковельська районна військова адміністрація Волинської області про визнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: https://court.gov.ua/sud0313

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ратнівського

районного суду Фазан О. З.

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118054049
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —166/370/24

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні