Ухвала
від 02.04.2024 по справі 635/7420/23
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/7420/23

Провадження по справі № 2/635/53/2024

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження, призначення справи

до судового розгляду по суті

02 квітня 2024 року смт Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Назаренко О.В.,

за участі секретаря судового засідання Панас О.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області, третя особа: Управління Держгеокадастру в Харківському районі про часткове визнання незаконним та скасування рішення Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області та визнання недійсними державних актів на право власності на земельну ділянки, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом, яким просить визнати незаконним та скасувати Рішення ХІV сесії ІV скликання від 20 жовтня 2004 року Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області про передачу ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у спільну сумісну власність земельних ділянок за адресою: АДРЕСА_1 з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) площею 0,1082 га та цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства площею 0,0522 га в частині передачі ділянок у власність ОСОБА_4 , визнати недійсним Державний акт щодо приватної власності ОСОБА_4 на земельну ділянку кадастровий номер 6325157900:00:012:0092, за адресою: АДРЕСА_1 з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) площею 0,1082 га та визнати недійсним Державний акт щодо приватної власності ОСОБА_4 на земельну ділянку кадастровий номер 6325157900:00:012:0093, за адресою: АДРЕСА_1 з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства площею 0,0522 га.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 30 серпня 2023 року позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області, третя особа: Управління Держгеокадастру в Харківському районі про часткове визнання незаконним та скасування рішення Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області та визнання недійсними державних актів на право власності на земельну ділянки прийнято до розгляду та відкрито провадження в цивільній справі за правилами загального позовного провадження. Призначено дату проведення підготовчого судового засідання. Витребувано з Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області адреса: 62416, Харківська обл., Харківський р-он, смт. Пісочин,провулок Транспортний, 2 копію Рішення Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області XIV сесією IV скликання від 20.10.2004р. про передачу ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у спільну суміснувласність земельних ділянок розташованих за адресою: АДРЕСА_1 та копію Рішення Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області про надання ОСОБА_3 та ОСОБА_4 дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель іспоруд (присадибна ділянка) та земельної ділянки цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства земельних ділянок розташованих заадресою АДРЕСА_1 ; витребувано з Харківської районної державної нотаріальної контори Харківської області адреса: м. Харків, вул. Євгена Котляра, 4 що до того хто є спадкоємцями, хто подав заяву про прийняття спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , який на час смерті мешкав за адресою: АДРЕСА_2 , чи залишав померлий заповіт, та чи видавалось свідоцтво про право на спадщину та на яке майно; витребувано з Харківської районної державної нотаріальної контори Харківської області (відокремлений підрозділ 62433, м. Люботин вул. Слобожанська 24/1) інформацію що до того хто є спадкоємцями померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 яка на час смерті мешкала за адресою: АДРЕСА_1 , чи залишала померла заповіт, та чи видавалось свідоцтво проправо на спадщину та на яке майно; витребувано з Управління у Харківському районі Головного управлінні Держгеокадастру в Харківській області адреса (61022, м. Харків, майдан Свободи, Держпром, під`їзд 6, поверх 2) копії державних актів на право власності на земельні ділянки за адресою: АДРЕСА_1 на ім`я ОСОБА_4 кадастровий номер 6325157900:00:012:0092 та кадастровий номер 6325157900:00:012:0093.

Ухвалою від05грудня 2023року клопотанняпредставника відповідача ОСОБА_2 адвокатаБарчук А.В.задоволено.Витребувано у Харківськомуобласному державномунотаріальному архіві (вулиця Біблика, 18 м. Харків, Харківська область, 61007) засвідчену належнимчином копіюдоговору довічногоутримання від03березня 1993року,посвідченого старшимдержавним нотаріусомДругої Харківськогорайону державноїнотаріальної контори,зареєстровано уреєстрі №2-673,укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_5 ;витребувано уКП «Харківськерайонне бюротехнічної інвентаризації» (м. Харків, вул. Полтавський шлях, 123 офіс 96) засвідчену належним чином копію інвентаризаційної справи на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

05 березня 2024 року надійшла заява позивача ОСОБА_1 про зменшення позовних вимог, відповідно до якої позивач зменшує позовні вимоги та викладає їх в наступній редакції: визнати незаконним та скасувати Рішення XIV сесії IV скликання від 20 жовтня 2004 року Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області частково - в частині передачі ОСОБА_4 у власність 16 частини земельної ділянки розташованої за адресою: АДРЕСА_1 цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) площею 0,1082га.; визнати недійсним та скасувати Державний акт на право власності на земельну ділянку серія ЯБ № 218628 на право власності на 16 частину земельної ділянки кадастровий номер 6325157900:00:012:0092 яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) площею 0,1082га виданий 30 серпня 2005 року на ім`я ОСОБА_4 . Позовні вимоги про визнання незаконним та скасування Рішення XIV сесії IV скликання від 20 жовтня 2004року Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області в частині передачі ОСОБА_4 у власність земельної ділянки розташованої за адресою: АДРЕСА_1 цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства площею 0,0522га; визнання недійсним Державного акту щодо приватної власності ОСОБА_4 на земельну ділянку кадастровий номер 6325157900:00:012:0093 яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства площею 0,0522га просить залишити без розгляду.

Позивач та його представник у підготовче судове засідання не з`явилися, 29 березня 2024 року надійшла заява представника позивача - адвоката Ворожбіян М.М., в якій вона просить суд закрити підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду, дане питання просить вирішити у відсутність її та позивача.

Відповідач ОСОБА_2 та його представник - адвокат Барчук А.В. у підготовче судове засідання не з`явилися, 25 березня 2024 року надійшла заява представника відповідача, в якій вона просить суд закрити підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду, вирішити питання про залишення частини позовних вимог без розгляду, дане питання просить вирішити у відсутність її та відповідача.

Представник відповідача - Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області у підготовче засідання не з`явився, про день, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлені, причину неявки суду не повідомили.

Враховуючи, що в підготовче засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Підстав для відкладення або оголошення перерви у підготовчому судовому засіданні судом не встановлено.

За відсутності сторін питання щодо роз`яснення обставин, які входять до предмета доказування, які докази мають бути подані ними, з`ясування чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі, не вирішувалось.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача про зменшення позовних вимог, перевіривши матеріали справи дійшов таких висновків.

Відповідно до частин першої, третьої статті 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п. 2 частини другої статті 49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Обставин, визначених у ч. 6ст. 49 ЦПК Українисудом не встановлено.

З матеріалів справи вбачається, що провадження у справі відкрито 30 серпня 2023 року, заява про зменшення позовних вимог подана до закінчення підготовчого засідання.

З урахуванням викладеного, зважаючи на те, що позивачем дотримано вимоги до форми та змісту заяви, і на день подання заяви розгляд справи по суті не розпочато, заява про зменшення розміру позовних вимог у даній справі надійшла до суду до закінчення підготовчого засідання, суд приймає до розгляду заяву про зменшення позовних вимог та вважає можливим в підготовчому засіданні задовольнити клопотання позивача про залишення частини позовних вимог без розгляду.

Будь-які інші клопотання не надходили.

Суд вважає завдання підготовчого провадження виконаними.

Пунктом третім частини другої статті 200 ЦПК України встановлено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Зважаючи на положення статті 189 ЦПК України, частину другу статті 200 ЦПК України, суд вважає, що підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 49,189, 198, 200, 247 ЦПК України,суд, -

УХВАЛИВ:

заяву позивача ОСОБА_1 про зменшення розміру вимог - задовольнити.

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 про зменшення позовних вимог.

Позовні вимоги про визнання незаконним та скасування Рішення XIV сесії IV скликання від 20 жовтня 2004року Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області в частині передачі ОСОБА_4 у власність земельної ділянки розташованої за адресою: АДРЕСА_1 цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства площею 0,0522га; визнання недійсним Державного акту щодо приватної власності ОСОБА_4 на земельну ділянку кадастровий номер 6325157900:00:012:0093 яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства площею 0,0522га - залишити без розгляду.

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області, третя особа: Управління Держгеокадастру в Харківському районі про часткове визнання незаконним та скасування рішення Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області та визнання недійсними державних актів на право власності на земельну ділянки закрити.

Призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області, третя особа: Управління Держгеокадастру в Харківському районі про часткове визнання незаконним та скасування рішення Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області та визнання недійсними державних актів на право власності на земельну ділянки до судового розгляду по суті на 25 квітня 2024 року на 09 годину 45 хвилин.

Про дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті повідомити учасників справи та попередити про наслідки неявки до суду, передбачені ст. 223 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала підписана суддею 02 квітня 2024 року.

Суддя О.В. Назаренко

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118057649
СудочинствоЦивільне
Сутьчасткове визнання незаконним та скасування рішення Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області та визнання недійсними державних актів на право власності на земельну ділянки

Судовий реєстр по справі —635/7420/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні