Ухвала
від 01.04.2024 по справі 760/7613/24
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/7613/24

1-кс/760/3682/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2024 року Слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому клопотання старшого слідчого слідчого відділу Солом`янського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Солом`янської окружної прокуратури м.Києва ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62022100110000175 від 10.12.2022, за ознаками кримінального правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчим відділом Солом`янського УП ГУНП у місті Києві здійснюється досудове розслідування по матеріалах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62022100110000175 від 10.12.2022, за ознаками кримінального правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 201-2 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Територіального управління Державного бюро розслідувань розташоване у місті Києві надійшла заява директора ТОВ «Дорога до життя» ЄДРПОУ (43020879) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 відповідно до якої ним виявлено продаж невстановленими особами гуманітарної допомоги, допомоги, яка зберігається у приміщеннях ТОВ «Світ Плюс» (ЄДРПОУ 34353218) з адресою: м. Київ, вул. Володимира Сікевича (попередня назва Молодогвардійська), 32.

Встановлено, що відповідно до договору суборенди від 15.08.2022 ТОВ «Світ Плюс» передало в користування ТОВ «Дорога до життя» усі наявні у його користуванні приміщення за адресою: АДРЕСА_1 .

Будучи допитаний як свідок у кримінальному провадженні y ОСОБА_5 повідомив, що невстановленими особами, ймовірно за участі всеукраїнського благодійного фонду «Миру і добра» було завезено значну кількість товарів як гуманітарної допомоги на територію вказаних складів, звідки вони вивозяться невстановленими особами з метою подальшого продажу через магазини та кафе.

Так, з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, а також встановлення обсягів наявних товарів, для подальшого встановлення розміру заподіяних збитків виникла необхідність у проведенні огляду основних, складських, офісних, підсобних і додаткових приміщень за адресою: АДРЕСА_1 (попередня назва Молодогвардійська), де зберігає гуманітарну допомогу Благодійний фонд «Миру і добра» (ЄДРПОУ 37308257).

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна нежитлові приміщення, розташовані за адресою: АДРЕСА_1 (попередня назва Молодогвардійська) на праві власності належать Територіальні громаді міста Києва в собі Київської міської ради.

Слідчий на судове засідання не прибув але надав заяву в якій просила розглянути клопотання без її участі та клопотання підтримала й наполягала на його задоволенні.

Дослідивши долучені матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

За змістом ст. ст. 223, 237 КПК України, огляд є різновидом слідчої (розшукової) дії, спрямованої на виявлення та фіксацію відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Згідно із ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно з ч. 2 ст. 223 КПК України, підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч. 3 ст. 237 КПК України, для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Відповідно до ч. 7 ст. 237 КПК України, при огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майно.

Слідчим в своєму клопотанні доведено, що є достатні підстави вважати, що у вищевказаному приміщенні можуть знаходиться речі і документи, пов`язані із незаконною діяльністю, і які можуть бути використані як докази; отримати доступ до них або відомостей, які можуть у них міститися в добровільному порядку, передбаченому ст. 93 КПК України або за допомогою інших слідчих дій неможливо.

Таким чином, слідчим доведено, що вчинене кримінальне правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування відповідних слідчих (розшукових) дій, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, а також за встановлених обставин на час здійснення таких дії було можливе виконання завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням.

Враховуючи вищезазначене, вищевказані предмети є процесуальними джерелами фактичних даних (доказів), на підставі яких можуть бути встановлені факти та обставини, що мають значення для цього кримінального провадження та підлягають доказуванню, а також можуть бути об`єктами для проведення подальшого експертного дослідження, для якого необхідні спеціальні знання. Крім того, вказані предмети є знаряддям вчинення вказаного кримінального правопорушення, а також визнані речовими доказами у даному кримінальному провадженні, приходжу до висновку щодо необхідності задоволення клопотання слідчого.

Керуючись ст. 30 Конституції України, ст. ст. 36, 40, 233, 237 КПК України слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих СВ Солом`янського УП ГУ НП у м. Києві, процесуальним керівникам - групи прокурорів Солом`янської окружної прокуратури м. Києва, на проведення огляду основних, складських, офісних, підсобних і додаткових приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , де зберігає гуманітарну допомогу Благодійний фонд «Миру і добра» (ЄДРПОУ 37308257) що Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна нежитлові приміщення, розташовані за вказаною адресою на праві власності належать Територіальні громаді міста Києва в собі Київської міської ради шляхом проникнення вищезазначену територію з метою встановлення фактів та обставин кримінального правопорушення.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на огляд, обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118058833
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62022100110000175 від 10.12.2022, за ознаками кримінального правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України

Судовий реєстр по справі —760/7613/24

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні