Ухвала
від 02.04.2024 по справі 337/1416/24
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

ЄУН 337/1416/24

2/337/963/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 квітня 2024 року Хортицький районний суд м.Запоріжжя в складі:

головуючого судді - Мурашової Н.А.

за участю секретаря Бойко Л.Л.

позивача ОСОБА_1

представника позивача адвоката Шумського І.В.

представника третьої особи ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м.Запоріжжі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа - Орган опіки та піклування в особі районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району,про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, встановлення графіку спілкування з дитиною,

ВСТАНОВИВ:

11.03.2024р. позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до відповідачки ОСОБА_3 , в якому просить усунути йому перешкоди у вихованні та спілкуванні з малолітнім сином ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та встановити графік спілкування з ним.

Ухвалою суду від 12.03.2024 відкрито загальне позовне провадження у цивільній справі за цим позовом та призначено підготовче судове засідання.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача адвокат Шумський І.В. заявив клопотання про витребування доказів, а саме інформації з Державної прикордонної служби України про перетин кордону відповідачкою ОСОБА_3 з малолітнім сином ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Клопотання мотивує тим, що вказана інформація є конфіденційною і позивач самостійно не може отримати її. Разом з тим, вона стосується істотних обставин даної справи і може вплинути на вирішення спору.

Позивач ОСОБА_1 підтримав вказане клопотання.

Представник третьої особи ОСОБА_2 проти клопотання не заперечувала.

Відповідачка ОСОБА_3 в судове засідання не прибула, подала заяву, в якій просить припинити судову справу до наступу миру в України, прийняти участь в судовому засіданні не може, оскільки виїхала з сином до Польщі.

Виходячи іззавдань цивільногосудочинства,з метоюзабезпечення справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду справи, суд вважає можливим вирішити клопотання представника позивача про витребування доказів у відсутність відповідачки ОСОБА_3 .

Вирішуючи клопотанняпредставника позивача,суд виходитьз того,що відповіднодо ст.12,13,81ЦПК Українисуд розглядаєсправи неінакше якза зверненнямособи,поданим відповіднодо цьогоКодексу,в межахзаявлених нимивимог іна підставідоказів,поданих учасникамисправи абовитребуваних судому передбаченихцим Кодексомвипадках.Кожна сторонаповинна довеститі обставини,на яківона посилаєтьсяяк напідставу своїхвимог абозаперечень,крім випадків,встановлених цимКодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Виходячи з характеру та суті спірних правовідносин, предмету доказуванню, змісту позовних вимог, сприяючи сторонам у здійсненні їх процесуальних прав та обов`язків, за наявності обґрунтованих труднощів у самостійному отриманні доказів, які містять охоронювану законом таємницю, суд вважає необхідним витребувати докази, на які посилається представник позивача, задовольнивши тим самими його клопотання.

Підготовче судове засідання у зв`язку з цим слід відкласти.

Керуючись ст.2,12,13,81,83,84,198 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

1. Підготовче судове засідання відкласти на 25 квітня 2024 року 11.00год.

2.Клопотання представника позивача адвоката Шумського І.В. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Державної прикордонноїслужби України (01601м.Київ,вул..Володимирська,б.26)інформацію проперетин державногокордону Українигромадянинкою України ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та дитиною - громадянином України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за період з 01.03.2023 по теперішній час.

Роз`яснити, що вказані докази повинні бути надані безпосередньо до суду у строк до 24.04.2024.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Н.А.Мурашова

02.04.2024

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118063257
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, встановлення графіку спілкування з дитиною

Судовий реєстр по справі —337/1416/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Мурашова Н. А.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Мурашова Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні