Ухвала
від 02.04.2024 по справі 455/574/24
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/574/24

Провадження № 2/455/251/2024

УХВАЛА

02 квітня 2024 року м.Старий Самбір

Старосамбірський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Клімченка М.І.,

секретаря судового засідання Шайди Н.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області про визнання недійсним рішення місцевого самоврядування,

ВСТАНОВИВ:

В провадження Старосамбірського районного суду Львівської області надійшла позовна заява представника позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 адвоката Ярмоловського Л.М. до Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області про визнання недійсним рішення місцевого самоврядування, в якому адвокат просить визнати недійсним рішення № 941 від 09.11.2021 Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області 6 сесії 8 скликання 3 пленарне засідання «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)», про надання у власність ОСОБА_3 земельну ділянку площею 0,1246 га з кадастровим номером 4625181100:10:001:0152 для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, яка розташована в АДРЕСА_1 , за рахунок земель житлової громадської забудови Хирівської територіальної громади, незаконно приєднаного спільного заїзду, площею 0,0046 га, до земельної ділянки, наданої під забудову площею 1200 кв. м., згідно Свідоцтва на забудову садиби ОСОБА_4 , на підставі рішення виконкому Великосушицької сільської ради від 07.07.1975 №44, АДРЕСА_2 .

Ухвалою судді від 13.03.2024 провадження у справі було відкрито, постановлено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, розпочато підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 у підготовче судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, про причини неявки суду не повідомили.

Представник позивачів адвокат ЯрмоловськийЛ.М.у підготовчомусудовому засіданніпозовну заяву підтримав та заявив клопотання про залучення ОСОБА_3 в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предметаспоруна стороні відповідача, оскільки рішення по справі може вплинути на його права та обов`язки у майбутньому.

Хирівська міська рада Самбірського району Львівської області свого представника у підготовче судове засідання направила, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, надали до суду відзив на позовну заяву, в якому просили відмовити у задоволенні позову. Крім того, надали до суду заяву, в якій заперечували щодо позову з підстав, зазначених у відзиві та просили підготовче судове засідання проводити без участі представника Хирівської міської ради.

Частиною 1статті 53ЦПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно частини 5 статті 53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Дослідивши матеріалицивільної справи,вислухавши позиціюпредставника позивачівта приймаючи до уваги предмет та підстави позовної заяви, суд вважає необхідним задовольнити клопотання представника позивачів адвоката Ярмоловського Л.М.та залучити доучасті усправіОСОБА_3 як третюособу безсамостійних вимогщодо предметаспоруна стороні відповідача, оскільки рішення по цивільній справі може вплинути на його права та обов`язки у майбутньому.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 53, 182, 258-260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити ОСОБА_3 як третюособу безсамостійних вимогщодо предметаспоруна стороні відповідача, у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Хирівської міської ради Самбірського району Львівської області про визнання недійсним рішення місцевого самоврядування.

Підготовче судове засідання відкласти на 12 годину 00 хвилин 24 квітня 2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя М.І. Клімченко

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118063738
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним рішення місцевого самоврядування

Судовий реєстр по справі —455/574/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Клімченко М. І.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Клімченко М. І.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Клімченко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні