Ухвала
від 29.03.2024 по справі 497/636/24
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

29.03.2024

Справа № 497/636/24

Провадження № 2/497/363/24

УХВАЛА

про відкриття провадження

29.03.2024 року суддя Болградського районного суду Одеської області Кравцова Алла Валентинівна, ознайомившись у приміщенні суду в м.Болград з матеріалами цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товарства з Обмеженою Відповідальністю "Фінпром Маркет" про визнаннявиконавчого написутаким,щоне підлягаєвиконанню, треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович та Болградський районний відділ державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса),

ВСТАНОВИЛА:

14.03.2024 року позивач звернувся до суду з вищезазначеним позовом. Судом перевірена правильність підсудності справи, справа підсудна Болградському районному суду Одеської області. Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження.

Відповідно до ч.2ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України). Якщо суд в ухвалі про відкриття провадження у справі за результатами розгляду відповідного клопотання позивача вирішує розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження, суд визначає строк відповідачу для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, який не може бути меншим п`яти днів з дня вручення ухвали.

Тому, керуючись ст.ст.53,175-177 ЦПК України, суд

постановив:

Відкрити провадження у порядку загального провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товарства з Обмеженою Відповідальністю "Фінпром Маркет" про визнаннявиконавчого написутаким,щоне підлягаєвиконанню, треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович і Болградський районний відділ державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції(м.Одеса).

Призначитипідготовчесудовезасідання у цивільнійсправі на 10:00годину16.05.2024року у приміщенні Болградського районного суду Одеської області за адресою: вул.25 Серпня,192, м.Болград Одеської області, зала №10.

Копію ухвалинадіслати учасникам судового розгляду, а відповідачу та третім особам- також копії позовної заяви та доданих до неї копії письмових доказів.

Роз`яснитивідповідачу, що, відповідно до ч.7ст.178 ЦПК України,він має право у строк - 15 днів з дня отримання ним даної ухвали, надіслати суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогамст.178 ЦПК України, а також усі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду (в разі його надання), копію відзиву та доданих до нього документів відповідач обов`язково має надіслати (надати) іншим учасникам справи.

Роз`яснитисторонам, що, в разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1ст.193 ЦПК України,у строкдля поданнявідзиву,відповідач маєправо пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснититретімособам, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, її право на подання протягом п`яти днів з часу отримання даної ухвали письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку, або заперечення щодо вимог позову з дотриманням ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України.

Встановити позивачу, відповідно до ч.4ст.179 ЦПК України,п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.3, 5ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду має бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу, відповідно до ч.4ст.180 ЦПК України,п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.3,5ст.178 ЦПК України, та роз`яснити, що його копія одночасно з поданням до суду має бути надіслана самим відповідачем іншим учасникам справи.

Права та обов`язки учасників справи визначені ст.ст.43,44 ЦПК України.

Учасники справиможуть надсилати суду свої письмові пояснення та докази в електронному виді на адресу електронної пошти, що розміщена на сайті Болградського районного суду Одеської області, але усі надіслані суду матеріали будуть, в такому разі, мати юридичну силу лише в разі підписання їх електронним підписом особи, що їх надсилає.

Також учасникисправиможуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://bg.od.court.gov.ua/sud1507/. Строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, можуть бути за клопотанням сторін продовжені судом.

Сторонам такожрекомендується надати суду свою електронну адресу для листування і направлення на неї судом судової кореспонденції, а також зазначити номер телефона та месенджер для зв`язку, оскільки у зв`язку з недостатністю фінансування судової влади через військовий стан в Україні, кількість маркованої продукції для направлення судової кореспонденції дуже обмежена.

Учасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судувідповідно дост.212ЦПК України. Суд повідомляє, що має умови та відповідні технічні можливості для здійснення судового засідання в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EasyCon" (в разі відсутності нестабільності електропостачання), та, в разі, якщо явка учасника справи у судовому засіданні буде обов`язкова, суд повідомить про це сторони. Для участіу судовомузасіданні задопомогою засобіввідеоконференцзв`язку учасник справимає надіслатисуду про це заяву (можна електронною поштою, іншими засобами зв`язку) - не пізніше, ніж за п`ять днів до судового засідання, а копію заяви - у той самий строк має надіслати іншим учасникам справи для відому. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Свідок, перекладач, спеціаліст, експерт можуть братиучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції виключно у приміщенні суду, для чого мають повідомити у клопотанні суду на свій розсуд назву суду, що розташований найближче до його місця перебування або до якого зручніше йому дістатися, з приміщенням якого й буде організовано відеоконференцзв`язок.

Ухвала може бути оскаржена лише у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А.В. Кравцова

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118064035
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнаннявиконавчого написутаким,щоне підлягаєвиконанню,

Судовий реєстр по справі —497/636/24

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні