Ухвала
від 01.04.2024 по справі 910/3563/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

м. Київ

01.04.2024Справа № 910/3563/24

Суддя Господарського суду міста Києва Котков О.В., розглянувши матеріали за позовом Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Віді-Страхування» (08131, Київська обл., с. Софіївська Борщагівка, вул. Велика Кільцева, 56) до Науково-виробничого підприємства «Ірігаційні системи» (01021, м. Київ, вул. Шовковична/Липський провулок, 13/2) про стягнення грошових коштів,

ВСТАНОВИВ:

25 березня 2024 року до Господарського суду міста Києва через систему «Електронний суд» від Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Віді-Страхування» (позивач) надійшла позовна заява б/н від 22.03.2024 року до Науково-виробничого підприємства «Ірігаційні системи» (відповідач) про стягнення 21 809,01 грн. (двадцять одна тисяча вісімсот дев`ять гривень 01 копійка).

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що 19.03.2021 року між ОСОБА_1 та Товариством з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Віді-Страхування» укладено договір добровільного страхування наземного транспорту АС № 016084, предметом якого є майнові інтереси страхувальника, що не суперечать чинному законодавству України, пов`язані з володінням, користуванням та/або розпорядженням транспортним засобом «Land Rover», державний номерний знак НОМЕР_1 . 01.04.2021 року по вул. Салютна, 2 в м. Києві (ЖК «Файна Таун») стався наїзд на припаркований транспортний засіб «Land Rover», державний номерний знак НОМЕР_1 . 22.04.2021 року ТДВ «Страхова компанія «Віді-Страхування» на підставі страхового акту № 9079 від 20.04.2021 року здійснило виплату страхового відшкодування в розмірі 21 809,01 грн. Вказана подія сталася внаслідок неправомірних дій працівників ТОВ НВП «Ірігаційні системи». У зв`язку з чим на підставі ст. 108 Закону України «Про страхування», а також ст. 993, 1166, 1172, 1187, 1188 Цивільного кодексу України позивач набув право вимоги до відповідача, як до особи, відповідальної за завдану шкоду.

Згідно з ч. 2 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Зі змісту позовної заяви слідує, що в обґрунтування позовних вимог позивач посилається на факт настання пошкоджень застрахованого транспортного засобу під час виконання робіт працівниками ТОВ НВП «Ірігаційні системи», а саме укладання асфальту, що підтверджується відеозаписом із зовнішньої камери спостереження з місця події від 01.04.2021 року. Крім того, позивач зазначає, що ТДВ «СК «Віді-Страхування» звернулося до управителя Асоціації об`єднань співвласників багатоквартирного будинку «Живий квартал Файна Таун», які в усній розмові повідомили, що роботи на території ЖК «Файна Таун» виконувалися на замовлення забудовника ТОВ «Канбуд», яке підтвердило, що саме ТОВ НВП «Ірігаційні системи» виконували протягом березня та квітня 2021 року роботи на об`єкті будівництва: «Будівництво житлово-офісного, торговельного комплексу з наземними і підземними паркінгами та вбудовано-прибудинковими приміщеннями громадського, соціального та торговельного призначення на вул. Ак. Тополєва, 12 та вул. Салютній на підставі договору будівельного підряду №7095 від 11.03.2019 року. Позивач вказує, що у діях працівників ТОВ НВП «Ірігаційні системи» вбачаються усі елементи складу цивільного правопорушення, зокрема, протиправна поведінка, яка виразилась, зокрема, у порушені безпеки дорожнього руху, а саме недотримані безпечного інтервалу, правил техніки безпеки, збереження матеріалів, розміщення та використання техніки.

Проте, дослідивши матеріали позовної заяви судом встановлено, що в порушення приписів ч. 2 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України позивачем не виконано зобов`язання додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, а саме позивачем до позовної заяви не додано: (1) відеозапис із зовнішньої камери спостереження з місця події від 01.04.2021 року; (2) докази звернення до управителя Асоціації об`єднань співвласників багатоквартирного будинку «Живий квартал Файна Таун»; (3) докази виконання ТОВ НВП «Ірігаційні системи» робіт за договором будівельного підряду №7095 від 11.03.2019 року протягом березня та квітня 2021 року по вул. Салютна, 2 в м. Києві (ЖК «Файна Таун»); (4) докази порушення безпеки дорожнього руху працівниками ТОВ НВП «Ірігаційні системи» протягом березня та квітня 2021 року по вул. Салютна, 2 в м. Києві (ЖК «Файна Таун»), а саме: недотримання безпечного інтервалу, правил техніки безпеки, збереження матеріалів, розміщення та використання техніки.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб).

Позивачем не дотримано вимог п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, оскільки у позовній заяві не зазначено повне найменування юридичної особи відповідача. Так, у позовній заяві зазначено найменування юридичної особи відповідача - Науково-виробниче підприємство «Ірігаційні системи», тоді як відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань повним найменуванням юридичної особи відповідача є Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Ірігаційні системи».

За змістом ч.ч. 1, 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити). Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави, визначеної абзацом другим частини першої цієї статті, суд у такій ухвалі зазначає про обов`язок такої особи зареєструвати електронний кабінет відповідно до статті 6 цього Кодексу.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 162, ч. 1, 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву б/н від 12.03.2024 року Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Текстиль Груп» до Приватного акціонерного товариства «Київський електровагоноремонтний завод» про стягнення грошових коштів - залишити без руху.

2. Надати Товариству з обмеженою відповідальністю «Компанія Текстиль Груп» строк для усунення встановлених недоліків позовної заяви протягом 5 (п`яти) днів з дня вручення даної ухвали.

3. Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Текстиль Груп» у встановлений судом строк через відділ діловодства суду надати:

- письмову заяву із зазначенням повного найменування юридичної особи відповідача відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- відеозапис із зовнішньої камери спостереження з місця події від 01.04.2021 року;

- докази звернення до управителя Асоціації об`єднань співвласників багатоквартирного будинку «Живий квартал Файна Таун» щодо обставин місця події;

- докази виконання ТОВ НВП «Ірігаційні системи» робіт за договором будівельного підряду №7095 від 11.03.2019 року протягом березня та квітня 2021 року по вул. Салютна, 2 в м. Києві (ЖК «Файна Таун»);

- докази порушення безпеки дорожнього руху працівниками ТОВ НВП «Ірігаційні системи» протягом березня та квітня 2021 року по вул. Салютна, 2 в м. Києві (ЖК «Файна Таун»), а саме: недотримання безпечного інтервалу, правил техніки безпеки, збереження матеріалів, розміщення та використання техніки.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Дата підписання: 01 квітня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Котков

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118068616
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —910/3563/24

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Котков О.В.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Котков О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні