Ухвала
від 02.04.2024 по справі 552/240/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районнийсуд м.Полтави

Справа № 552/240/24

Провадження № 2/552/1133/24

У Х В А Л А

іменем України

02.04.2024 Київський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого судді Яковенко Н.Л.,

секретаря судового засідання Резніченко О.С.,

розглянувши в судовому засіданні в м. Полтаві в приміщенні Київського районного суду м. Полтави цивільну справу за позовом Дочірнього підприємства ПрАТ «НАК Надра України» «Український геологічний науково-виробничий центр» до ОСОБА_1 про стягнення шкоди, завданої в результаті дорожньо-транспортної пригоди, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ДП «Укрнаукагеоцентр» 15.01.2024 звернувся в Київський районний суд м. Полтави з позовом до ОСОБА_1 про стягнення шкоди, завданої в результаті дорожньо-транспортної пригоди.

В позовній заяві просить стягнути з відповідача ОСОБА_1 завдану майнову шкоду в розмірі 105713,75 грн та судові витрати.

Ухвалою Київського районного суду м. Полтави від 31.01.2024 відкрито провадження в даній справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Сторонами по справі ДП «Укрнаукагеоцентр» та ОСОБА_1 02.04.2024 подано до Київського районного суду м. Полтави на затвердження спільну мирову угоду.

Суд, розглянувши матеріали та умови укладеної між сторонами мирової угоди, приходить до таких висновків.

Відповідно до норм ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Як встановлено судом, умови укладеної між сторонами мирової угоди, поданої на затвердження суду, не суперечать закону, не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є виконуваними.

Тому суд приходить до висновку, що умови мирової угоди підлягають затвердженню.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи диспозитивне право позивача та відповідача, висновок суду щодо наявності підстав для затвердження укладеної між сторонами мирової угоди, провадження в справі підлягає закриттю.

Сторонам слід роз`яснити наслідки закриття провадження в справі, передбачені ч. 2 ст. 256 ЦПК України, а саме те, що у разі закриття провадження в справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Відповідно до норм ст. 208 ЦПК України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою.

Керуючись ст. ст. 189-200, 207, 255 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Затвердити укладену між сторонами по справі за позовом Дочірнього підприємства ПрАТ «НАК Надра України» «Український геологічний науково-виробничий центр» до ОСОБА_1 про стягнення шкоди, завданої в результаті дорожньо-транспортної пригоди мирову угоду такого змісту.

ОСОБА_1 визнає свою вину у завданні майнової шкоди ДП «Укрнаукагеоцентр» внаслідок дорожньо-транспортної пригоди у розмірі 233 213,75 грн. (двісті тридцять три тисячі двісті тринадцять гривень 75 копійок).

Позивач визнає, що завдана майнова шкода частково відшкодована в сумі 127500,00 грн. (сто двадцять сім тисяч п`ятсот гривень 00 копійок).

Позивач та Відповідач погоджуються, що сума, яка підлягає відшкодуванню за завдану майнову шкоду станом на дату укладення цієї мирової угоди становить 105 713,75 грн. (сто п`ять тисяч сімсот тринадцять гривень 75 копійок).

Транспортний засіб Позивача, що пошкоджено внаслідок ДТП на час укладення даної мирової угоди відновлено за власний рахунок Позивача, а сума завданого збитку 105 713,75 грн. не відшкодовано Відповідачем. Сторони погодили, що відшкодування завданої майнової шкоди буде здійснено Відповідачем шляхом здійснення ремонтних робіт транспортного засобу Позивача, а саме ГАЗ-66 Спеціальний вантажний буровий-С (номер шасі НОМЕР_1 , реєстраційний номер НОМЕР_2 , зелений).

Позивач погоджується на відшкодування завданої майнової шкоди шляхом ремонту іншого транспортного засобу.

Позивач та Відповідач погодили виконання ремонтних робіт транспортного засобу ГАЗ-66 в наступних обсягах:

?Повне розбирання кабіни;

?Ремонт основи кабіни;

?Ремонт переднього та бокового облицювання кабіни;

?Ремонт надколісних арок;

?Ремонт бризковиків;

?Ремонт дверей та порогів;

?Ремонт настилу підлоги водія та пасажира;

?Ремонт та герметизація даху кабіни;

?Ремонт переднього бамперу;

?Підготовка кабіни до фарбування;

?Переобладнання інструментальних ящиків;

?Фарбування кабіни;

?Антикорозійна обробка металевих елементів кабіни та рами автомобіля;

?Збирання кабіни;

?Роботи по відновлювальному ремонту навісного обладнання: зварювальні роботи, рихтувальні роботи, ремонтні роботи з заміною пошкоджених елементів, а також елементів кріплення навісного обладнання до базового шасі;

?Відновлювальний ремонт електромережі автомобіля.

Ремонтні роботи мають бути виконані із використанням запчастин та витратних матеріалів, які закупляються Відповідачем за власний рахунок в рамках суми відшкодування.

Ремонтні роботи мають бути виконані протягом двох місяців з дня затвердження даної мирової угоди судом.

У разі невиконання робіт, передбачених даною угодою, в визначений строк, відповідач зобов`язаний відшкодувати позивачу завдану майнову шкоду в розмірі 105713,75 грн. (сто п`ять тисяч сімсот тринадцять гривень 75 копійок).

Сторони домовились про відмову від стягнення на користь один одного будь-яких судових витрат, в тому числі судового збору, витрат на професійну правничу допомогу.

Провадження по справі № 552/240/24 за позовом Дочірнього підприємстваПрАТ «НАКНадра України»«Український геологічнийнауково-виробничийцентр» до ОСОБА_1 простягнення шкоди,завданої врезультаті дорожньо-транспортноїпригоди закрити у зв`язку з укладенням мирової угоди та затвердження її судом.

Ухвала суду про затвердження мирової угоди є виконавчим документом.

Строк пред`явлення до виконання три роки.

Ухвала суду може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду шляхом подачі в п`ятнадцятиденний строк апеляційної скарги.

Учасники справи:

Позивач ДП «УКРНАУКАГЕОЦЕНТР», 36007, Полтавська область, місто Полтава, вулиця Решетилівська, будинок 53, Код ЄДРПОУ 01432552, ІПН 014325516346, п/р № НОМЕР_3 . Філія Полтавське обласне управління АТ Ощадбанк, МФО 331467.

Відповідач ОСОБА_1 ,місце проживання АДРЕСА_1 , паспорт серія НОМЕР_4 , виданий Решетилівським РВ УМВС України в Полтавській області, 31.08.2006 року, ІПН НОМЕР_5 .

Повний текст ухвали судом складено 02.04.2024.

Головуючий суддя Н.Л.Яковенко

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118071754
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення шкоди, завданої в результаті дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —552/240/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні