Ухвала
від 02.04.2024 по справі 757/6739/24-ц
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа №757/6739/24

Провадження №2/712/1786/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 квітня 2024року м. Черкаси

Суддя Соснівського районного суду м.Черкаси Троян Т.Є., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвент» про визнання іпотеки припиненою та зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до ТОВ «Фінансова компанія «Інвент» про визнання іпотеки припиненою та зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 13.02.2024 року справу передано за підсудністю до Соснівського районного суду м. Черкаси.

В порядку протоколу автоматизованого розподілу справу передано на розгляд судді Троян Т.Є.

Відповідно до ст.175, ст.177, ст.185 ЦПК України, суд дослідивши матеріали справи, встановив наступне.

Відповідно дост.175ЦПК України,у позовнійзаяві позивачвикладає своївимоги щодопредмета спорута їхобґрунтування. Позовназаява подаєтьсядо судув письмовійформі іпідписується позивачемабо йогопредставником,або іншоюособою,якій закономнадано правозвертатися досуду вінтересах іншоїособи. Позовназаява повиннамістити,зокрема: ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові дляфізичних осіб)сторін таінших учасниківсправи,їх місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),поштовий індекс,реєстраційний номероблікової карткиплатника податків(дляфізичних осіб)за йогонаявності абономер ісерію паспортадля фізичнихосіб громадян України(якщотакі відомостіпозивачу відомі),відомі номеризасобів зв`язку,офіційної електронноїадреси таадреси електронноїпошти;зміст позовнихвимог:спосіб (способи)захисту правабо інтересів,передбачений закономчи договором,або іншийспосіб (способи)захисту правта інтересів,який несуперечить законуі якийпозивач проситьсуд визначитиу рішенні;якщопозов поданодо кількохвідповідачів зміст позовнихвимог щодокожного зних; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги;зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору. У позовній заяві можуть бути вказані й інші відомості, необхідні для правильного вирішення спору.

Відповідно дост.177ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Проте позов ОСОБА_1 не відповідає положенням ст.175, ст.177 ЦПК України.

Так, ОСОБА_1 до позовної заяви не надані платіжні документи про повне погашення боргу на підставі виконавчого листа № 712/13850/14.

За таких умов вважаю за необхідне залишити заяву без руху та запропонувати позивачу усунути зазначені недоліки, а саме:

- надати платіжні документи про повне погашення боргу на підставі виконавчого листа № 712/13850/14.

З огляду на викладене, подана позовна заява ОСОБА_1 не відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, що перешкоджає вирішенню питання про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.1, ч.2 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Отже, позовна заява підлягає залишенню без руху.

Роз`яснити позивачу, що за правилами ч.3 ст.185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначеністаттею177цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 352, 353 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвент» про визнання іпотеки припиненою та зобов`язання вчинити дії залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків, зазначених в ухвалі суду, протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Троян Т.Є.

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118072625
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання іпотеки припиненою та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —757/6739/24-ц

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Троян Т. Є.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Троян Т. Є.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні