Ухвала
від 03.04.2024 по справі 404/2187/24
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/2187/24

Номер провадження 2/404/622/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

03 квітня 2024 року місто Кропивницький

Суддя Кіровського районног о суду міста Кіровограда Людмила Дмитріївна Кулінка, розглянувши матеріали позовної заяви Органів опіки та піклування Кропивницької міської ради (місцезнаходження: 25022, місто Кропивницький, вулиця Велика Перспективна, будинок № 41) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), про відібрання дитини від матері без позбавлення її батьківських прав та стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини,-

В С Т А Н О В И В:

Органи опіки та піклування Кропивницької міської ради, звернулись до суду з позовом про відібрання малолітньої дитини ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , від матері ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , без позбавлення її батьківських прав. Передання малолітньої дитини ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 на опікування органу опіки та піклування Кропивницької міської ради. Та стягнення з ОСОБА_1 на користь тих осіб або установ, яким буде передана дитина аліментів на утримання малолітньої дитини ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 у розмірі ? частки заробітку (доходу), але не менше ніж 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідно віку, починаючи стягувати з дня звернення до суду, і до досягнення дитиною повноліття, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження, що визначені статтями 185, 186 Цивільного процесуального кодексу України, відсутні.

У відповідності до пункту 2 частини другої статті 19 Цивільного процесуального кодексу України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до пунктів 4, 5 частини другої статті 187 Цивільного процесуального кодексу України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа; дата, час і місце підготовчого засідання, якщо справа буде розглядатися в порядку загального позовного провадження.

За положеннями статті 19, частини четвертої статті 274 Цивільного процесуального кодексу України, дана справа повинна бути розглянута за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого провадження.

Водночас, згідно з частиною третьою статті 53 Цивільного процесуального кодексу України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки рішення суду в подальшому може вплинути на права та обов`язки Комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради, суд вважає за необхідне залучити вказану установу, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Керуючись статями 19, 53, 175-177, 187, 189, 190, 260, 261 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 404/2187/24, номер провадження 2/404/622/24 за позовом Органів опіки та піклування Кропивницької міської ради (місцезнаходження: 25022, місто Кропивницький, вулиця Велика Перспективна, будинок № 41) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), про відібрання дитини від матері без позбавлення її батьківських прав та стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 22 травня 2024 року об 11 год. 00 хв.

Підготовче засідання відбудеться в приміщенні Кіровського районного суду міста Кіровограда, за адресою: місто Кропивницький, вулиця Габдрахманова, 7, 2-й поверх, зал № 12.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (за наявності).

Відповідно до вимог частини четвертої статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частини восьма статті 178 Цивільного процесуального кодексу України).

Роз`яснити, що відповідно до частини першої статті 193 Цивільного процесуального кодексу України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Форма і зміст зустрічної позовної заяви повинні відповідати вимогам статті 194 Цивільного процесуального кодексу України.

Роз`яснити, що згідно частини другої статті 222 Цивільного процесуального кодексу України, суд залишає без розгляду заяви та клопотання, які без поважних причин не були заявлені в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом.

На підставі частини третьої статті 53 Цивільного процесуального кодексу України залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради (місцезнаходження: 25009, місто Кропивницький, вулиця Короленка, будинок № 50).

Звернути увагу позивача, що за частиною третьої статті 187 Цивільного процесуального кодексу України, якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Комунальному закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради десятиденний строк з дня отримання копії позовної заяви з додатками для подання письмових пояснень щодо позову.

Роз`яснити положення частин першої третьої статті 181 Цивільного процесуального кодексу України, у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 цього Кодексу.

Роз`яснити, що учасники справи мають право надати відповідь на письмові пояснення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, до закінчення підготовчого провадження (частина друга статті 192 Цивільного процесуального кодексу України).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського районного

суду міста Кіровограда Людмила КУЛІНКА

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Л. Д. Кулінка

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118084653
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання дитини від матері без позбавлення її батьківських прав та стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —404/2187/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні