Ухвала
від 03.04.2024 по справі 394/648/23
НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У к р а ї н а

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

26100, смт. Новоархангельськ Кіровоградської області, вул. Слави, 26, тел. 2-10-45, E-mail: inbox@na.kr.court.gov.ua

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03.04.2024 2/394/119/24

394/648/23

У Х В А Л А

п р о п р и з н а ч е н н я с п р а в и д о с у д о в о г о р о з г л я д у

03 квітня 2024 року Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

в складі головуючого: судді - Запорожець О.М.

при секретарі: Лясковській О.М.

за участі прокурора: ОСОБА_1

представника відповідача: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт Новоархангельськ цивільну справу за позовом заступника керівника Кіровоградської обласної прокуратури до Підвисоцької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області, ОСОБА_3 , товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Копенкувате» про визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним договору, скасування державної реєстрації речового права та скасування державної реєстрації земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор звернувся до суду з позовом до відповідачів про визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним договору, скасування державної реєстрації речового права та скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Прокурор в судовому засіданні просив призначити справу до судового розгляду.

Представник відповідача - Підвисоцької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області в судовому засіданні не заперечував проти призначення справи до судового розгляду.

Інші учасники в судове засідання не з`явилися.

Разом з тим суд зауважує, про те, що неявка учасників не є перешкодою для проведення підготовчого судового засідання та ухвалення на цій стадії цивільного процесу рішення про призначення цивільної справи до судового розгляду в судовому засіданні.

Дослідивши матеріали цивільної справи суд приходить до наступного висновку.

В ст. 189 ЦПК України перелічено завдання підготовчого судового засідання.

В розумінні ст.196ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання (мета підготовчого судового засідання). Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі (строк проведення підготовчого судового засідання).

З положень ч. 1 ст. 197 ЦПК України слідує, що підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

В ч. 2 ст. 198 ЦПК України перелічено випадки відкладення підготовчого засідання, зазначенні у вказаній частині підстави відсутні, від сторін не надійшло будь-яких клопотань , що унеможливлювали проведення підготовчого судового засідання.

Відповідно доп.15ч.2ст.197ЦПК України суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Зокрема в підготовчому судовому засіданні судом встановлено, що виниклий між сторонами спір не вирішено, підстави для залишення позовної заяви без розгляду, або закриття провадження у справі, відсутні підстави для зупинення провадження у справі, судом не отримано жодних клопотань про залучення співвідповідача, заміну відповідача, залучення третіх осіб до суду не надійшло за таких обставин виходячи із положень частин 1 та 2 ст. 200 ЦПК України, які регламентують ч. 1 ст. 200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті; ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Приймаючи до уваги викладене та керуючись ст.ст.196, 197, 198, 199, 200,258, 259,260 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом заступника керівникаКіровоградської обласноїпрокуратури до Підвисоцької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області, ОСОБА_3 , товариства зобмеженою відповідальністюАгрофірма «Копенкувате» про визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним договору, скасування державної реєстрації речового права та скасування державної реєстрації земельної ділянки до судового розгляду на 09.00 год. 06 травня 2024 року.

Провести судове засідання в спеціально обладнаному приміщенні.

Викликати в судове засідання сторони та направити їм копію даної ухвали.

Ухвала самостійному оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118084702
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —394/648/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні