Ухвала
від 03.04.2024 по справі 613/518/24
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/518/24 Провадження № 2-о/613/32/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

03 квітня 2024 року м. Богодухів

Суддя Богодухівського районного суду Харківської області Уварова Ю.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , місцезнаходження: Харківська область, м. Богодухів, пл. Соборності, 2, Другий відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Харкові Східного мірегіонального управління Міністерства юстиції, місцезнаходження: м. Харків, вул. Маліновського, 10/14, про усиновлення, -

В С Т А Н О В И В:

До Богодухівського районного суду Харківської області надійшла заява ОСОБА_1 , у якій останній просить: постановити рішення про усиновлення ним ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; внести зміни до актового запису № 610 від 29 липня 2015 року, складеного Ленінським відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції, а саме: змінити прізвище дитини « ОСОБА_4 » на « ОСОБА_5 », по батькові « ОСОБА_6 » на « ОСОБА_7 », ім`я дитини, дату та місце народження залишити без змін, вказати батьком дитини - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянина України, матір`ю дитини - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянку України.

В обґрунтування зазначає, що 28 квітня 2018 року він уклав шлюб з ОСОБА_2 . До реєстрації шлюбу ОСОБА_2 народила дитину - ОСОБА_3 . На час народження дитини ОСОБА_2 в шлюбі не перебувала, у зв`язку з чим відомості про батька записані відповідно до ч. 1 ст. 135 СК України.

Заявник зазначає, що у нього з дитиною - ОСОБА_3 склалися дуже гарні стосунки, вона називає його батьком. Заявник піклується про дитину, створює для неї всі належні умови для розвитку, утримує та виховує її, ставиться як до рідної дитини. Мати дитини - ОСОБА_2 не заперечує проти усиновлення заявником її дитини.

Висновком Богодухівської міської ради від 13 березня 2024 року встановлено, що заявник може бути усиновлювачем малолітньої дитини - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177, 311 ЦПК України, є підсудною та підвідомчою Богодухівському районному суду Харківської області. Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження - відсутні.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Відповідно до ч 3 ст. 313 ЦПК України, для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справу в закритому судовому засіданні

За таких обставин вищевказана цивільна справа про усиновлення малолітньої дитини підлягає розгляду в закритому судовому засіданні.

Крім того, ч. 1 ст. 313 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю заявника, органу опіки та піклування або уповноваженого органу виконавчої влади, а також дитини, якщо вона за віком і станом здоров`я усвідомлює факт усиновлення, з викликом заінтересованих та інших осіб, яких суд визнає за потрібне допитати.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згілно з ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Отже, до участі у справі слід залучити у якості заінтересованої особи Службу у справах дітей Богодухівської міської ради Харківської області.

Керуючись ст.ст. 53, 175-177, 187, 293, 294, 311, 313, ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про усиновлення - прийняти до розгляду.

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Богодухівська міська рада Харківської області, Другий відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Харкові Східного мірегіонального управління Міністерства юстиції про усиновлення.

Залучити до участі у справі у якості заінтересованої особи - Службу у справах дітей Богодухівської міської ради Харківської області (Харківська область, м. Богодухів, вул. Молодіжна, 7).

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження в закритому судовому засіданні.

Призначити судове засідання на 23 квітня 2024 року, 13.00 год. в залі судових засідань Богодухівського районного суду Харківської області за адресою: Харківська область, м. Богодухів, пл. Незалежності, 17 за участю двох присяжних - ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , визначених за результатами автоматизованого розподілу справи.

Направити заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 23 квітня 2024 року письмові пояснення щодо заяви.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud2004/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.В. Уварова

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118084761
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —613/518/24

Рішення від 23.05.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Рішення від 16.05.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні