Ухвала
від 02.04.2024 по справі 473/941/24
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/941/24

УХВАЛА

іменем України

"02" квітня 2024 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі судді Вуїва О.В., розглянувши клопотання представниці відповідачки ОСОБА_1 про проведенняв режимівідеоконференції підготовчогозасідання уцивільній справіза позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району, Орган опіки та піклування Вознесенської районної військової адміністрації Миколаївської області, про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

У лютому 2024 року ОСОБА_2 через свого представника ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_5 (після укладення шлюбу ОСОБА_6 ) про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою суддіВознесенського міськрайонногосуду Миколаївськоїобласті від27лютого 2024року вищевказанапозовна заявабула залишенабез руху,як така,що невідповідала вимогамст.175ЦПК України, а позивачу надано строк для усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків.

19 березня 2024 року представник позивача ОСОБА_4 надіслав на поштову адресу суду заяву про усунення недоліків разом з уточненим позовом.

Ухвалою суду від 22 березня 2024 року відкрито провадження у справі та справу в порядку загального позовного провадження призначено до підготовчого засідання на 09 квітня 2024 року, 09 години 30 хвилин.

01 квітня 2024 року через систему «Електронний суд» представниця відповідачки ОСОБА_1 надала клопотання про проведення підготовчого засідання, яке призначено на 09 квітня 2024 року, за її участю в режимі відеоконференції з використанням системи відеоконференцзв`язку «EASYCON».

Розглянувши клопотання, суд прийшов до наступного.

Згідно ч.ч 1, 2, 3ст. 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України"Про електронні документи та електронний документообіг"та"Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Оскільки участьпредставниці відповідачки в підготовчому засіданні є необхідною, проте остання позбавлена такої можливості з об`єктивних причин (перебуває на значній відстані від суду, в провадженні якого перебуває справа), а тому клопотання про проведення підготовчого засідання за її участю в режимі відеоконференції з використанням системи відеоконференцзв`язку «EASYCON» підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 212,258-260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Провести в режимі відеоконференції за участю представниці відповідачки ОСОБА_1 з використанням системи відеоконференцзв`язку «EASYCON» підготовче засідання з розгляду цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району, Орган опіки та піклування Вознесенської районної військової адміністрації Миколаївської області, про позбавлення батьківських прав, яке призначено до розгляду на 09 квітня 2024 року, 09 години 30 хвилин, в приміщенні Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області за адресою: Миколаївська область, м. Вознесенськ, вул. Кібрика, 11.

Копію ухвали невідкладно надіслати представниці відповідачки ОСОБА_1 .

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О.В. Вуїв

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118085302
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —473/941/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні