Ухвала
від 02.04.2024 по справі 446/553/24
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/553/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

02.04.2024 року суддя Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області Костюк У. І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) до Кам`янка-Бузького відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) (місцезнаходження: Львівська область, Львівський (Кам`янка-Бузький) район, м. Кам`янка-Бузька, вул. Ярослава Мудрого, буд. 17 б), третьої особи, яка не заявляє самостійних позовних вимог щодо предмета спору державного нотаріуса Кам`янка-Бузького нотаріального округу (місцезнаходження: Львівська область, Львівський (Кам`янка-Бузький ) район, м. Кам`янка-Бузька, вул. Ярослава Мудрого, буд. 17 б) про звільнення майна арешту з-під арешту,-

в с т а н о в и в:

представник позивача - адвокат Білик Р.О. подала до суду позовну заяву до Кам`янка-Бузького відділу Державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), третьої особи, яка не заявляє самостійних позовних вимог щодо предмета спору державного нотаріуса Кам`янка-Бузького нотаріального округу, в якій просить суд скасувати арешт на земельну ділянку, загальною площею, 2,4086 га, що знаходиться на території Стародобротвірської сільської ради Львівської області.

Під час вирішення питання про відкриття провадження в справі суд встановив, що позовна заява подана і оформлена з додержанням вимог, передбачених статтями 175-177 ЦПК України, підлягає розгляду в судах загальної юрисдикції та підсудна Кам`янка-Бузькому районному суду Львівської області. Підстави визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті відсутні.

З урахуванням характеру справи та з огляду на представлені суду матеріали (докази), в силу положень ст.ст.274-277 ЦПК України, та з огляду на те, що згідно з правилами ч.6 ст.19 ЦПК України зазначений спір є малозначним та не віднесений до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, розгляд даної справи слід проводити за правилами спрощеного позовного провадження.

У відповідності до положень ч.5 ст.279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.258,259,260,261,274,279 ЦПК України, -

у х в а л и в:

відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Кам`янка-Бузького відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), третьої особи, яка не заявляє самостійних позовних вимог щодо предмета спору державного нотаріуса Кам`янка-Бузького нотаріального округу про звільнення майна арешту з-під арешту.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного провадження з повідомленням (викликом) сторін та призначити судове засідання на 22 квітня 2024 року о 11.00 год. у приміщенні Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області (вул. Незалежності,29 м. Кам`янка-Бузька Львівської області) .

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя У.І. Костюк

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118086253
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення майна арешту з-під арешту

Судовий реєстр по справі —446/553/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні