Ухвала
від 03.04.2024 по справі 766/4488/24
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/4488/24

н/п 2/766/9283/24

УХВАЛА

про відкриття провадження

03 квітня 2024 року суддя Херсонського міського суду Херсонської області Булах Є.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) до Комунального некомерційного підприємства «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради (ЄДРПОУ 26084856, місцезнаходження: 73003, м. Херсон, вул.. Олеся Гончара, буд. 6) про визнання незаконним наказу та накладення дисциплінарного стягнення,-

встановив:

26 березня 2024 року позивач звернувся до суду з вказаною позовною заявою до відповідача про визнання незаконним наказу та накладення дисциплінарного стягнення, у якому просить визнати незаконним та скасувати наказ Комунального некомерційного підприємства «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради №3-ст від 07.03.2024 року «Про притягнення до дисциплінарної відповідальності старшого лікаря з медицини невідкладних станів центральної оперативної диспетчерської ОСОБА_1 ».

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 29.03.2024 року позовну заяву залишено без руху, позивачу надано строк на усунення недоліків позовної заяви.

На виконання вимог ухвали суду про залишення позову без руху 02 квітня 2024 року від позивача на адресу суду надійшла заява про усунення недоліків.

Відповідно до ч.1 ст. 187 ЦПК України, За відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу .

Враховуючи приписи ч. 1 ст. 27 ЦПК України дана заява підсудна Херсонському міському суду Херсонської області.

Цивільний позов подано з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України. Підстав для залишення позовної заяви передбачених ст. 185 ЦПК України та підстав для відмови у відкритті провадження у справі передбачених ст. 186 ЦПК України не вбачається.

Зазначений спір відповідно до ст. 19 ЦПК України належить до компетенції судів щодо розгляду цивільних справ.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

За ч.1 ст. 277 ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Враховуючи, що даний спір виник з трудових відносин, згідно положень п.2 ч.4 ст. 19 ЦПК України та п. 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України, справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладено, провадження у цивільній справі за вищеназваним позовом підлягає призначенню до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення(виклику) сторін.

Керуючись ст. ст. 19, 274, 277, 279, 258-259,353 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) до Комунального некомерційного підприємства «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради (ЄДРПОУ 26084856, місцезнаходження: 73003, м. Херсон, вул.. Олеся Гончара, буд. 6) про визнання незаконним наказу та накладення дисциплінарного стягнення.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Судове засідання для розгляду справи по суті провести у залі судових засідань в приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області, який розташований за адресою: м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29, каб. 409, без виклику сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач може подати в строк, що не перевищує п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Запропонувати відповідачу в 15-денний строк з дня отримання даної ухвали подати до Херсонського міського суду Херсонської області відзив на позов та всі письмові докази, що підтверджують заперечення проти позову, з одночасним надісланням позивачу копії відзиву та доданих документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати відповідь на відзив відповідно до ст.179 Цивільного процесуального кодексу України.

Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив та доданих до неї документів відповідачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) позивачу.

Відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення відповідно до ст.180 Цивільного процесуального кодексу України. Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення та доданих до неї документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) позивачу.

Роз`яснити, що у випадку ненадання відзиву, відповіді на відзив, заперечень та доказів на підтвердження обставин на які в них здійснюється посилання, справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити позивачу.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі та копію позовної заяви з копіями доданих до неї матеріалів, направити відповідачу.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет https://ksm.ks.court.gov.ua/sud2125/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяЄ.М.Булах

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118086880
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним наказу та накладення дисциплінарного стягнення

Судовий реєстр по справі —766/4488/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні