Ухвала
від 05.03.2024 по справі 676/1188/22
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/1188/22

Номер провадження 2/676/125/24

УХВАЛА

05 березня 2024 року Кам`янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

в складі: головуючої судді Швець О.Д.

з участю секретаря Михайловської І.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кам`янець-Подільський цивільну справу за позовом Керівника Кам`янець-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою на здійснення функцій у спірних правовідносинах Хмельницької обласної державної адміністрації до Жванецької сільської ради, ОСОБА_1 , треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог Національний природний парк «Подільські Товтри», Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради, визнання недійсним державного акту на право власності на землю, визнання незаконною та скасування державної реєстрації земельної ділянки, зобов`язання повернути земельну ділянку,-

ВСТАНОВИВ:

Керівник Кам`янець-Подільськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі органу,уповноваженого державоюна здійсненняфункцій успірних правовідносинахХмельницької обласноїдержавної адміністраціїзвернувся всуд зпозовною заявоюдо Жванецькоїсільської ради, ОСОБА_1 ,треті особина стороніпозивача,які незаявляють самостійнихвимог Національнийприродний парк«Подільські Товтри»,Державна екологічнаінспекція уХмельницькій областіпро визнаннянезаконним таскасування рішеннясільської ради,визнання недійснимдержавного актуна правовласності наземлю,визнання незаконноюта скасуваннядержавної реєстраціїземельної ділянки,зобов`язання повернутиземельну ділянку.

Ухвалою суду від 29 серпня 2022 року було зупинено провадження у вказаній справі до залучення до участі у справі правонаступника відповідача ОСОБА_1 .

04 березня 2024 року до суду надійшов лист Жванецької сільської ради, згідно якого на момент смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в АДРЕСА_1 буди зареєстровані: син ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , дочка ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , а отже фактично прийняли спадщину та є спадкоємцем першої черги майна померлого, інших спадкоємців немає.

Відповідно до ч. 1ст. 254 ЦПК Українипровадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Відповідно до ч. 1ст. 55 ЦПК Україниу разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Враховуючи, що відповідач ОСОБА_1 помер, а ОСОБА_2 , ОСОБА_3 як свідчать надана суду довідка Жванецької сільської ради є правонаступниками померлого, а тому суд вбачає підстави для відновлення провадження у справі та залучення до участі у справі правонаступника відповідача ОСОБА_1 ОСОБА_2 , ОСОБА_3 .

Керуючись ст.ст.55,254,260,353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Відновити провадження по справі за позовом Керівника Кам`янець-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою на здійснення функцій у спірних правовідносинах Хмельницької обласної державної адміністрації до Жванецької сільської ради, ОСОБА_1 , треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог Національний природний парк «Подільські Товтри», Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради, визнання недійсним державного акту на право власності на землю, визнання незаконною та скасування державної реєстрації земельної ділянки, зобов`язання повернути земельну ділянку.

Замінити відповідача ОСОБА_1 його правонаступниками ОСОБА_2 , ОСОБА_3 .

Призначити судове засідання на 03.04.2024 року на 10 год. 00 хв., у судове засідання викликати сторони.

Суддя Кам`янець-Подільського

міськрайонного суду Швець О.Д.

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118086926
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення сільської ради, визнання недійсним державного акту на право власності на землю, визнання незаконною та скасування державної реєстрації земельної ділянки, зобов`язання повернути земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —676/1188/22

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 26.05.2022

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 03.04.2022

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні