Ухвала
від 02.04.2024 по справі 501/1241/24
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 02.04.2024

Справа № 501/1241/24

2-о/501/80/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

02 квітня 2024 року м. Чорноморськ

Суддя Іллічівського міського суду Одеської області Смирнов В.В., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 (заінтересована особа: приватний нотаріус Одеського районного нотаріального округу Одеської області Перчеклій Інесса Миколаївна) про встановлення факту родинних відносин -

В С Т А Н О В И В :

До суду звернулась ОСОБА_1 із заявою в порядку окремого провадження.

Відповідно до статті 293 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Дослідивши подану заяву з додатками, суддя вважає що заяву, згідно з ч.1 ст.185 ЦПК України, належить залишити без руху, виходячи з наступного.

ОСОБА_1 просить встановити факт родинних відноси з метою отримання свідоцтва про право на спадщину після смерті своєї бабусі ОСОБА_2 , однак не зазначає в якості заінтересованої особи Чорноморську міську раду Одеського району Одеської області.

Відповідно до п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 30 травня 2008 року №7 "Про судову практику у справах про спадкування" у справах про спадкування, при відсутності інших спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття відповідачами є територіальні громади в особі відповідних органів місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

ОСОБА_1 не вказала в заяві про встановлення факту родинних відноси коли померла ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ч.1 ст.185 ЦПК України передбачає, - суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи, що ОСОБА_1 заява подана без додержання вимог ст. 175,177 ЦПК України, то вона підлягає залишенню без руху для усунення її недоліків, про що необхідно повідомити заявника та надати йому строк для виправлення недоліків.

Керуючись ст.ст.175, 177, 185 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 (заінтересована особа: приватний нотаріус Одеського районного нотаріального округу Одеської області Перчеклій Інесса Миколаївна) про встановлення факту родинних відносин, - залишити без руху.

Надати строк для виправлення недоліків - десять днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити заявнику, що якщо він відповідно до ухвали суду у встановлений судом строк не виконає вимоги ст.ст. 175, 177 ЦПК України, то заява вважатиметься неподаною і буде йому повернута. Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала, постановлена без повідомлення учасників справи набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.В.Смирнов

СудІллічівський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118087311
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —501/1241/24

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Смирнов В. В.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Смирнов В. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Смирнов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні