Ухвала
від 29.03.2024 по справі 589/4070/23
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/4070/23

Провадження № 2/589/100/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2024 року

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області у складі:

головуючого - судді Прачук О.В.,

з участю секретаря судового засідання Щерби Я.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Шостка заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Шосткинський завод «Імпульс» Двойних В.В. про заміну сторони позивача у цивільній справі за позовом Державного підприємства «Шосткинського заводу «Імпульс» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з утримання будинку, споруд та прибудинкової території, вивіз твердих побутових відходів.

ВСТАНОВИВ:

04 серпня 2023 року Державне підприємство «Шосткинський завод «Імпульс» звернулось до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги.

08 березня 2024 року представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Шосткинський завод «Імпульс» звернувся до суду із заявою про заміну сторони позивача у даній цивільній справі правонаступником. Вимоги заяви обґрунтовані тим, що в зв`язку з реорганізацією Державного підприємства «Шосткинський завод «Імпульс» як юридична особа припинена, а правонаступником останнього є Товариство з обмеженою відповідальністю «Шосткинський завод «Імпульс».

Сторони у судове засідання не з`явились, про день, час і місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Представник ТОВ «ШЗ Імпульс» надав до суду заяву, в якій просить розглядати справу без участі представника, заявлені вимоги підтримує та просить їх задовольнити.

Суд, дослідивши матеріали справи приходить до висновку про задоволення заяви про заміну позивача його правонаступником з огляду на таке.

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державне підприємство «Шосткинський завод «Імпульс» (код ЄДРПОУ 14314452) перебуває в стані припинення, в свою чергу, Товариство з обмеженою відповідальністю «Шосткинський завод «Імпульс» (код ЄДРПОУ 14314452) зареєстровано як юридичну особу 12.02.2024 року.

Відповідно до ст. 55 Цивільного процесуального кодексу України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

З урахуванням встановлених обставин суд приходить до висновку, що ТОВ «Шосткинський завод «Імпульс» є процесуальним правонаступником Державного підприємства «Шосткинський завод «Імпульс», тому заява позивача є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 55 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Шосткинський завод «Імпульс» - Двойних В.В. про заміну сторони позивача у цивільній справі за позовом Державного підприємства «Шосткинського заводу «Імпульс» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з утримання будинку, споруд та прибудинкової території, вивіз твердих побутових відходів - задовольнити.

Залучити до участі у даній цивільній справі правонаступника прав та обов`язків позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Шосткинський завод «Імпульс».

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області О.В.Прачук

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118088609
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані послуги з утримання будинку, споруд та прибудинкової території, вивіз твердих побутових відходів

Судовий реєстр по справі —589/4070/23

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Прачук О. В.

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Прачук О. В.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Прачук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні