Ухвала
від 02.04.2024 по справі 161/6202/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/6202/24

Провадження № 2-н/161/926/24

У Х В А Л А

02 квітня 2024 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в особі судді Івасюти Л.В., розглянувши заяву стягувача Житлово-комунального підприємства № 7 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за послуги з управління багатоквартирним будинком з боржника ОСОБА_1 ,-

в с т а н о в и в:

Житлово-комунальне підприємство № 7 звернулось до суду з заявою про видачу судового наказу з метою стягнення заборгованості за послуги з управління багатоквартирним будинком з ОСОБА_1 .

За змістом пункту 2 ч.1 ст.163 ЦПК України у заяві про видачу судового наказу повинно бути зазначено: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника (для фізичних осіб громадян України), а також офіційні електронні адреси та інші дані, якщо вони відомі заявнику, які ідентифікують боржника.

Заява про видачу судового наказу має містити повне ім`я (прізвище, ім`я по батькові) для фізичних осіб.

Однак, у заяві про видачу судового наказу, стягувач вказує боржником ОСОБА_1 , а в прохальній частині заяви, просить стягнути солідарно з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 заборгованості за послуги з управління багатоквартирним будинком.

Таким чином, стягувачем не дотримано вимог ст.163 ЦПК України в зв`язку з чим, суддя дійшов висновку про відмову у видачі судового наказу у зв`язку з недотриманням заявником вимог до заяви про видачу судового наказу.

Згідно з п.1 ч.1 ст.165 ЦПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заява подана з порушеннями вимог статті 163 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.166 ЦПК України, відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених п.п.1, 2, 8, 9 ч.1 ст.165 ЦПК України, не є перешкодою для повторного звернення з такою заявою в порядку, вставленому цим розділом, після усунення недоліків, або ж подання позовної заяви в порядку позовного провадження.

Керуючисьст. 165 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в:

Відмовити Житлово-комунальному підприємству № 7 у видачі судового наказу з метою стягнення заборгованості за послуги з управління багатоквартирним будинком з боржника ОСОБА_1 .

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду через Луцький міськрайонний суд Волинської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15-ти днів з моменту її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Л.В. Івасюта

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118089269
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за послуги з управління багатоквартирним будинком з боржника ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —161/6202/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні