Ухвала
від 01.04.2024 по справі 725/1699/24
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 725/1699/24

Номер провадження 2/725/280/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.04.2024 року

Першотравневий районний суд м.Чернівці в складі:

головуючого судді О.І. Галичанського,

при секретарі І.М. Симик ,

розглянув у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ,фактична адреса проживання : АДРЕСА_1 ) до Державного підприємства " Неполоковецький комбінат хлібопродуктів "(юридична адреса: вул. Магістральна,43, смт. Неполоківці , Чернівецький район , Чернівецька область) про стягнення невиплаченої заробітної плати ,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Першотравневого районного суду м. Чернівці перебуває вищевказана цивільна справа.

Від представника позивача надійшло клопотання про витребування від відповідача Наказу про звільнення ОСОБА_1 від 18.07.2023 року ; довідки , належної ОСОБА_1 про нараховані суми при звільненні та документи, що підтверджують здійснення таких виплат; відомості про виплату ОСОБА_1 коштів за червень 2023 року.

Дане клопотання мотивувала тим , що відповідач на звернення позивача вказаних документів не надав , а дані , які у них містяться , мають значення для визначення усіх невиплачених сум після звільнення позивачки.

Представник позивачки скерувала до суду заяву про розгляд клопотання про витребування доказів без її участі та просила задовільнити його.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився. Інформувався судом про час та місце слухання справи. Про причини неявки до суду не повідомив. Відзиву до суду не надходило.

Відповідно до ч.1 ст. 2 цього ж Кодексу - завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно ч.1 ст. 76 ЦПК України - доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Нормами ст.84ЦПК України встановлено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Оскільки позивачка стверджує, що після звільнення відповідачем не виплачено відповідно нарахованих коштів та для визначення точного розрахунку неотриманих коштів необхідні докази , які просить витребувати у відповідача , суд приходить до висновку , що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

На підставі вище викладеного та керуючись ст.ст.76-84, 353, ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача - задовольнити.

Забезпечитидокази посправі шляхом витребування з Державного підприємства «Неполоковецький комбінат хлібопродуктів» ( код ЄДРПОУ 00957152 , юридична адреса: вул. Магістральна,43, смт. Неполоківці , Чернівецький район , Чернівецька область)наступних доказів :

-Наказу про звільнення ОСОБА_1 від 18.07.2023 року ;

-довідки , належної ОСОБА_1 про нараховані суми при звільненні та документи, що підтверджують здійснення таких виплат;

-відомості про виплату ОСОБА_1 коштів за червень 2023 року

Витребувані докази слід подати до суду у строк до 11 год. 30 хв. 16 квітня 2024 року .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали надіслати сторонам для відому , а ДП «Неполоковецький комбінат хлібопродуктів» - для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці О. І. Галичанський

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118093265
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення невиплаченої заробітної плати

Судовий реєстр по справі —725/1699/24

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Галичанський О. І.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Галичанський О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні