Ухвала
від 03.04.2024 по справі 196/318/24
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/318/24

№ провадження 2/196/179/2024

УХВАЛА

"03" квітня 2024 р. смт Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді: Костюкова Д.Г.,

за участю секретаря судового засідання: Дорошенко В.В.,

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданнів залісуду всмт ЦаричанкаДніпропетровської областіцивільну справуза позовом ОСОБА_1 до Царичанської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про визнання за спадкоємцем першої черги за законом прав та обов`язків забудовника, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженніЦаричанського районногосуду Дніпропетровськоїобласті перебуваєцивільна справаза позовом ОСОБА_1 до Царичанської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про визнання за спадкоємцем першої черги за законом прав та обов`язків забудовника.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилася, проте надала до суду заяву, в якій прохала провести підготовче засідання у її відсутність, а також прохала витребувати від державного нотаріуса Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Н.Ю. копії спадкових справ після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , який на день смерті був зареєстрований та постійно проживав за адресою: АДРЕСА_1 , та після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 , який на день смерті був зареєстрований та постійно проживав за адресою: АДРЕСА_1 .

Представник відповідача Царичанської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області в підготовче судове засідання не з`явився, до суду надійшла заява про розгляд справи у відсутність їх представника.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явилася, надіславши до суду заяву про розгляд справи у її відсутність.

Дослідивши клопотання про витребування доказів, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно з нормами ст.84 ЦПК України особи, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Беручи до уваги предмет спору, заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільної справи з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача про витребування доказів.

Відповідно до п.3 ч.2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

У разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі чи у разі якщо відповідно до положень ст. 247 ч.2 ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Керуючись ст.ст. 84, 198, 247, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по справі - задовольнити.

Відкласти підготовчезасідання усправі запозовом ОСОБА_1 доЦаричанської селищноїради Дніпровськогорайону Дніпропетровськоїобласті, ОСОБА_2 провизнання заспадкоємцем першоїчерги зазаконом правта обов`язківзабудовникана 13:00 годину 24 квітня 2024 року, яке відбудеться в приміщенні Царичанського районного суду Дніпропетровської області, про що повідомити всіх учасників судового процесу.

Витребувати від державного нотаріуса Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Наталії Юріївни належним чином засвідчені копії спадкових справ:

- після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , та на день смерті був зареєстрований та постійно проживав за адресою: АДРЕСА_1 (свідоцтво про смерть серії НОМЕР_1 , видане відділом реєстрації актів цивільного стану Царичанського районного управління юстиції Дніпропетровської області 20 жовтня 2006 року);

- після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , та на день смерті був зареєстрований та постійно проживав за адресою: АДРЕСА_1 (свідоцтво про смерть серії НОМЕР_2 , видане відділом реєстрації актів цивільного стану Царичанського районного управління юстиції Дніпропетровської області 11 травня 2011 року).

Копію ухвали для виконання направити державному нотаріусу Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Наталії Юріївні.

Витребувані докази надати Царичанському районному суду Дніпропетровської області у термін до «24» квітня 2024 року.

При цьому роз`яснити, що відповідно до ч. ч 6-9 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://сr.dp.court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Д.Г.Костюков

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118097014
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання за спадкоємцем першої черги за законом прав та обов`язків забудовника

Судовий реєстр по справі —196/318/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні