Ухвала
від 03.04.2024 по справі 346/1613/24
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/1613/24

Провадження № 2-о/346/142/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2024 р.м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

Суддя Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Махно Н.В., вивчивши матеріали за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Отинійська селищна рада про встановлення факту родинних відносин, -

В С Т А Н О В И В:

Представник заявника, адвокат Чобанюк М.М,, в інтересах заявника ОСОБА_1 звернувся до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області із заявою про встановлення факту родинних відносин.

Вивчивши матеріали по заяві, суд приходить до висновку, що справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Отинійська селищна рада про встановлення факту родинних відносин, - слід передати за підсудністю на розгляд до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області, з наступних підстав.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 316 ЦПК України, заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

Суд, з метою визначення підсудності, отримав відповідь з Єдиного державного демографічного реєстру щодо адреси реєстрації заявника ОСОБА_1 №525225 від 03.04.2024 року, з якого вбачається, що заявник ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . Така ж адреса заявника вбачається зі змісту заяви, та матеріалів заяви.

Згідно ч. 1 п. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

За такихобставин,враховуючи,що місцереєстрації проживаннязаявника ОСОБА_1 є АДРЕСА_1 , а заява, з якою він звернувся до суду, подається до суду за місцем проживання заявника, суд приходить до висновку, що справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Отинійська селищна рада про встановлення факту родинних відносин, не підлягаєрозгляду вКоломийському міськрайонномусуді Івано-Франківськоїобласті,тому щоне підсуднаКоломийському міськрайонномусуду Івано-Франківськоїобласті,та данусправу сліднаправити запідсудністю до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області (76000, Івано-Франківська область, Івано-Франківський район, м.Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, 11).

Керуючись ст.ст.31, 32, 316 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

Справу зазаявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа:Отинійська селищнарада провстановлення фактуродинних відносин,-передатиз Коломийськогоміськрайонного судуІвано-Франківськоїобласті,за підсудністю,на розгляддо Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області (76000, Івано-Франківська область, Івано-Франківський район, м.Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, 11). Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали. Передача справи на розгляд іншого суду за встановленоюЦПК Українипідсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першоїстатті 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізнішне п`яти днів після залишення її без задоволення.

Суддя: Махно Н. В.

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118097294
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —346/1613/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні