Ухвала
від 03.04.2024 по справі 388/193/24
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 388/193/24

провадження № 2-н/388/24/2024

УХВАЛА

03.04.2024м. Долинська

Суддя Долинського районного суду Кіровоградської області Кнуров Олег Анатолійович, розглянувши матеріали комунального підприємства «Долинське міське комунальне господарство» при Долинській міській раді про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані житлово-комунальні послуги, -

встановив:

комунальне підприємство «Долинське міське комунальне господарство» при Долинській міській раді звернулось до суду з цією заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані житлово-комунальні послуги.

Відповідно до ч. 5ст. 165 ЦПК України, у разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви, крім випадків подання заяви про видачу судового наказу в електронній формі до боржника, який має офіційну електронну адресу, звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника.

Заявником комунальним підприємством «Долинське міське комунальне господарство» при Долинській міській раді у заяві про видачу судового наказу вказана боржником фізична особа, яка не має статусу підприємця, а саме ОСОБА_1 .

У порядку ч. 5 ст. 165 ЦПК України було вчинено дії щодо отримання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання боржника за обставин та відомостей про нього, зазначених у заяві про видачу судового наказу.

Відповідно до наданої інформації, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , але знятий з реєстрації місця проживання з 09.11.2021.

Згідно з ч. 9ст. 165 ЦПК України уразі якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника, суд відмовляє у видачі судового наказу.

Таким чином, встановивши, що заяву пред`явлено до боржника, місце проживання (перебування) якої не можливо встановити, у зв`язку з чим у видачі судового наказу слід відмовити.

При цьому, судом відзначається, що відповідно до положень ч. 2 ст. 164 ЦПК України у разі відмови у видачі судового наказу або в разі скасування судового наказу внесена сума судового збору стягувачу не повертається. У разі пред`явлення стягувачем позову до боржника у порядку позовного провадження сума судового збору, сплаченого за подання заяви про видачу судового наказу, зараховується до суми судового збору, встановленої за подання позовної заяви.

Також слід відзначити, що відмова у видачі судового наказу на підставі ч. 9 ст. 165 ЦПК України не є перешкодою для повторного звернення до суду з такою самою заявою в порядку, встановленому ЦПК України, після усунення обставин, які стали підставою для відмови.

Керуючись статтями 164,165, 166,260,261,353 ЦПК України, -

постановив:

відмовити у видачі судового наказу за заявою комунального підприємства «Долинське міське комунальне господарство» при Долинській міській раді про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані житлово-комунальні послуги.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку учасниками справи, а також особами, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, до Кропивницького апеляційного суду через Долинський районний суд Кіровоградської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (складання).

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду, або в разі пропуску строку на апеляційне оскарження з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя О.А. Кнуров

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118097421
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані житлово-комунальні послуги

Судовий реєстр по справі —388/193/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні