Ухвала
від 02.04.2024 по справі 716/406/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №716/406/24

У Х В А Л А

про витребування доказів

02.04.2024 Заставнівський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючої судді - Пухарєвої О.В.,

за участю секретаря судового засідання - Кульки О.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду м. Заставна цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Юрковецької територіальної громади в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області про визнання права власності на спадщину, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 звернувся до суду із позовом до Юрковецької територіальної громади в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, в якій просить визнати за ОСОБА_1 право власності на житловий будинок, загальною площею 120,60 кв.м. та житловою площею 60,40 кв.м. з господарськими будівлями та спорудами, що розташований в АДРЕСА_1 в порядку спадкування за законом після смерті батьків ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою судді Заставнівського районного суду Чернівецької області від 04.03.2024 відкрито провадження у вказаній справі та призначено підготовче засідання.

Позивач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явилися. В подані письмовій заяві до суду представник позивача просить провести без їх участі та витребувати від Державного нотаріального архіву у Чернівецькій області копію спадкових справ: №412/2010 щодо майна ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 та №56/2022 щодо майна ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 . У зв`язку із цим в підготовчому засіданні оголосити перерву.

Представник відповідача в підготовче засідання не з`явився, в поданій суду заяві просить справу розглядати у його відсутності, проти задоволення заявлених вимог не заперечує.

Відповідно до положень ч.2 ст.197ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує, зокрема вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання.

У відповідності до ч. 1 ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. А згідно вимог ч. 2 ст.83ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Згідно із ч.3 ст.84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідност. 8 ЗУ «Про нотаріат»довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в

провадженні цих органів, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням

гербової печатки відповідного органу, а також на обґрунтовану письмову вимогу державного виконавця, приватного виконавця за виконавчим провадженням з обовязковим зазначенням номера виконавчого провадження та реквізитів виконавчого документа, на підставі якого здійснюється виконавче провадження.

З метою повного та всебічного розгляду справи, а також враховуючи, що у позивача та його представника існують труднощі з приводу отримання інформації про яку вони клопочуть, суд приходить до висновку про необхідність задоволення вказаного клопотання.

Відповідно до ч.5 ст.198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності витребування нових (додаткових) доказів.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що наявні підстави для оголошення перерви в підготовчому засіданні.

На підставівищевикладеного такеруючись ст.ст.84,197,198 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

В підготовчому засіданні по справі за позовом ОСОБА_1 до Юрковецької територіальної громади в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області про визнання права власності на спадщину оголосити перерву до 11:00 год. 25.04.2024 в приміщенні Заставнівського районного суду Чернівецької області, за адресою: вул. Незалежності, 95, м. Заставна Чернівецької області.

Витребувати від Державного нотаріального архіву у Чернівецькій області ( м.Чернівці вул. Текстильників, 1) копію спадкових справ:

№412/2010 щодо майна ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

№56/2022 щодо майна ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувану інформацію надати суду до наступного засідання, яке призначено на 25.04.2024.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Пухарєва

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118098323
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадщину

Судовий реєстр по справі —716/406/24

Рішення від 06.05.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні