Ухвала
від 02.04.2024 по справі 465/516/24
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/516/24

2/465/1739/24

Ухвала

про проведення судового засідання в режимі

відеоконференції

02.04.2024 року м. Львів

Суддя Франківського районного суду м. Львова Кузь В.Я., в ході розгляду цивільної справи №465/516/24 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - Органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Мологівської сільської ради Білгород - Дністровського району Одеської області про визначення місця проживання дитини, -

встановив:

Позивачка звернулася в суд із позовною заявою до ОСОБА_2 про визначення місця проживання дитини.

Ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 21.02.2024р. відкрито загальне провадження та призначено підготовче засідання, визнано обов`язковою явку в підготовче судове засідання позивачки та відповідача для дачі особистих пояснень з приводу обставин справи, незалежно від наявності представника.

29 березня 2024 року представником позивачки ОСОБА_1 - адвокатом Кокарєвим А.П. подано заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Дослідивши матеріали цивільної справи та клопотання представника позивачки, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст.2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно з ч.1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Ч.2 цієї статті визначено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Оскільки позивачка та її представник не можуть прибути на даному етапі розгляду справи безпосередньо до Франківського районного суду м. Львова в підготовче засідання, враховуючи введення воєнного стану на території України, наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, суд вважає за можливе провести зазначене судове засідання у режимі відеоконференції.

При цьому, суд звертає увагу представника позивачки на те, що ухвалою суду від 21.02.2024р. визнано обов"язковою явку в підготовче засідання позивачки дачі особистих пояснень з приводу обставин справи, незалежно від наявності представника.

На підставі викладеного та керуючись статтями 212, 258-259 ЦПК України, суд -

постановив:

Підготовче засідання у цивільній справі №465/516/24 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - Органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Мологівської сільської ради Білгород - Дністровського району Одеської області про визначення місця проживання дитини, з участю представника позивачки - адвоката Кокарєва Андрія Павловича, провести в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв"язку ЄСІТС.

Копію ухвали направити учасникам судового процесу.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя В. Кузь

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118099652
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини

Судовий реєстр по справі —465/516/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні