Ухвала
від 01.04.2024 по справі 766/12286/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/12286/23

н/п 2/766/3628/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2024 року Херсонський міський суд Херсонської області в складі:

головуючого судді Майдан С.І.,

за участю секретаря Петішкіна О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Херсона клопотання представника позивача ОСОБА_1 , яка діє від імені та в інтересах ОСОБА_2 , про витребування доказів в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , яка діє від імені та в інтересах ОСОБА_2 , до Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

встановив:

В провадженні Херсонського міського суду Херсонської області знаходиться вищезазначена цивільна справа.

Ухвалою суду від 29 грудня 2023 року прийнято до розгляду позовну заяву та відкрито провадження у справі, розгляд справи призначено проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

Від представника позивача ОСОБА_3 надійшло клопотання про витребування доказів, а саме просить витребувати з Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра довідку про заробітну плату ОСОБА_2 за 2 календарні місяці, що передували його звільненню з посади із зазначенням розміру його середньоденної (середньогодинної) заробітної плати за вказаний період. Витребувати з Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра належним чином оформлену копію наказу від 19.10.2023 № 407-ос.

Дослідивши доводи клопотання про витребування доказів, суд дійшов наступного.

Згідно зі статтею 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Частиною 1 статті 76 ЦПК України визначено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Таким чином, суд вважає за необхідне клопотання про витребувати доказів задовольнити.

Керуючись ст.84 ЦПК України,

ухвалив:

Клопотання представника позивача мені та в інтересах ОСОБА_2 , про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра довідку про заробітну плату ОСОБА_2 за 2 календарні місяці, що передували його звільненню з посади із зазначенням розміру його середньоденної (середньогодинної) заробітної плати за вказаний період.

Витребувати з Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра належним чином оформлену копію наказу від 19.10.2023 № 407-ос.

Встановити строк для подання суду зазначеної інформації десять днів з дня отримання копії ухвали суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяС. І. Майдан

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118100330
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —766/12286/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні