Ухвала
від 08.02.2024 по справі 766/5877/20
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/5877/20 н/п 6/766/374/24

УХВАЛА

про видачу дубліката виконавчого листа

08.02.2024р. Херсонський міський суд Херсонської області

у складі: головуючої судді Зуб І.Ю.,

при секретарі Шкуропат А.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Херсоні заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ПАТ «Київський страховий дім», Ліквідатор Приватного акціонерного товариства «Київський страховий дім», ОСОБА_2 , Моторне (транспортне) страхове бюро України про видачу дубліката виконавчого листа у справі № 766/5877/20,-

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду із заявою, про видачу дубліката виконавчого листа у справі за № 766/5877/20.

В обґрунтування заяви заявник посилається на те, що виконавчий документ у даній справі втрачено під час окупації міста Херсон, виконавчий лист та інші документи особистого характеру знаходились в приміщенні установи, де працює дружина заявника, яка була захоплена військами рф, документація знищена.

В судове засідання учасники справи не з`явились, що не є перешкодою для розгляду справи.

ОСОБА_3 подав заяву про проведення розгляду у його відсутності, заяву підтримує.

ОСОБА_2 надав заяву про проведення розгляду у його відсутності, із заявою згоден.

Інші учасники справи, повідомлялись про дату та час розгляду, причини неявки суду не повідомили.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до матеріалів справи, ОСОБА_4 видано виконавчий лист 25.01.2021 року.

Відповідно до п. 17.4 ч.1 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку. Пленум Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ в своїй постанові від 25.09.2015 року за №8 «Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» вказав, що заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа. Листом Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01.07.2015 року «Узагальнення про практику розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» роз`яснено, що при вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа або судового наказу у зв`язку з його втратою заявники повинні подати докази, а суди мають обов`язково перевірити, чи не було виконано судові рішення, судові накази, чи не втратили вони законної сили. Тобто, суд має право видати дублікат виконавчого листа тільки у разі доведеності втрати його оригіналу.

Згідно діючого законодавства, дублікатом є документ, який видається замість втраченого оригіналу і має силу первісного акта. Дублікат видається судом, який ухвалив рішення, після розгляду заяви про видачу дубліката. При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого документа суд повинен перевірити, чи не було воно виконано за втраченим документом, адже за повністю виконаним рішенням дублікат виконавчого документа не видається.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що заява про видачу дубліката виконавчого листа обґрунтована, іншого не встановлено під час розгляду, процес доступу особу до правосуддя включає і процес виконання судового рішення, тому підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись п. 17.4Перехідних положень ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Заяву - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа, виданого Херсонським міським судом Херсонської області у справі № 766/5877/20 за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Приватного акціонерного товариства «Київський страховий дім» (ЄДРПОУ 25201716, місцезнаходження: 04053, м. Київ, вул. Артема, б.37-41), треті особи: Ліквідатор Приватного акціонерного товариства «Київський страховий дім» Шевченко Сергій Григорович (місцезнаходження: 04053, м. Київ, вул. Артема, б.37-41), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ), Моторне (транспортне) страхове бюро України (місцезнаходження: м. Київ, Русанівський бульвар, б.8) про стягнення страхового відшкодування.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Херсонського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали.

СуддяІ. Ю. Зуб

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118100405
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа у справі № 766/5877/20

Судовий реєстр по справі —766/5877/20

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Рішення від 23.11.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Рішення від 23.11.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 08.04.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні